Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Και με την «βούλα» 1,3 δισ. «κόκκινα δάνεια» της Attica Bank στα «χέρια» ξένου fund

Share |
Ημερομηνία: 15-05-2017

Ενέκρινε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Attica Bank, την ανάθεση της διαχείρισης χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων ύψους 1,3 δισ. ευρώ της τράπεζας στον χρηματοοικονομικό όμιλο Aldridge EDC.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της υποχρέωσης κάλυψης κεφαλαιακών αναγκών 70 εκατ. ευρώ από την ανακεφαλαιοποίηση του 2015. Κατόπιν διαγωνιστικής διαδικασίας, προκρίθηκε τελικώς ο βρετανικός όμιλος Aldridge, ο οποίος θα μπει ως νέος επενδυτής στην Attica Bank, αναλαμβάνοντας και τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων.

H Aldridge διαθέτει από το 2007 μία επιτυχημένη πλατφόρμα διαχείρισης δανείων στην Ευρώπη, η οποία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο 2,3 εκατ. πελατών και απαιτήσεων ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ. Ο βρετανικός όμιλος κατέχει το 48,81% των μετοχών της ελβετικής εισηγμένης εταιρίας διαχείρισης στοιχείων ενεργητικού, DDM Holding AG.

Η είσοδος της Aldidge στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank με ταυτόχρονη ανάληψη προς διαχείριση του μη εξυπηρετούμενου δανειακού της χαρτοφυλακίου, θα γίνει μέσω μιας σύνθετης διαδικασίας:

1) Η Τράπεζα θα τιτλοποιήσει τα δάνεια 1,3 δισ. ευρώ που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση και θα τα μεταφέρει σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV).

2) Με κάλυμμα το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, η εταιρία ειδικού σκοπού θα εκδώσει δύο ομόλογα: ένα υψηλής εξασφάλισης (senior note), ονομαστικής αξίας 525,2 εκατ. ευρώ και ένα μειωμένης εξασφάλισης (junior note), ονομαστικής αξίας 806,4 εκατ. ευρώ.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr