Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Φωτοβολταϊκά στέγης σε μορφή κεραμιδιών ετοιμάζει η Tesla

Share |
Ημερομηνία: 17-05-2017

Πηγή: energypress.gr

Στα φωτοβολταϊκά στέγης επεκτείνει τις δραστηριότητες της η Tesla, με εφαλτήριο το Freemont της Καλιφόρνια, κοντά στο εργοστάσιό της.

Η Tesla ανακοίνωσε ότι το σχέδιό της αυτό θα ξεκινήσει στα τέλη της χρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Tesla, οι καταναλωτές θα πληρώνουν 21,85 δολάρια ανά τετραγωνικό πόδι επιφάνειας των φωτοβολταϊκών και η καλυπτόμενη επιφάνεια οποία θα καθορίζεται βάσει του μεγέθους του κτηρίου, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία της Tesla θα προσφέρονται σε μια σειρά από επιλογές που μοιάζουν με κεραμίδια, προκειμένου να ταιριάζουν με το εκάστοτε οίκημα ενώ συνοδεύονται από εγγύηση 30 χρόνων.

Επίσης, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η αμερικανική φίρμα, τα φωτοβολταϊκά θα συνδέονται με μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες των σπιτιών να υπολογίζουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας των φωτοβολταϊκών τους.

Η εγκατάσταση των πρώτων φωτοβολταϊκών της Tesla στο Freemont αναμένεται να ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Χέρι-χέρι με την Tesla το δημοτικό συμβούλιο του Freemont

Πρόσφατα, το δημοτικό συμβούλιο του Freemont αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτική την παρουσία φωτοβολταϊκών στοιχείων στις στέγες νεόδμητων σπιτιών. Η έγκριση των σχετικών διαδικασιών αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Παρεμπιπτόντως, σημειώνεται ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τον περασμένο Οκτώβριο ότι όλα τα νεόδμητα σπίτια θα διαθέτουν κατάλληλες παροχές ρεύματος και την υποδομή που να επιτρέπει την φόρτιση ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr