Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Δανία: Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασαν σε αριθμό τα βενζινάδικα

Share |
Ημερομηνία: 11-08-2017

Πηγή: energia.gr

Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ξεπέρασαν τα πρατήρια βενζίνης στη Δανία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ενεργειακή Ομοσπονδία της Δανίας, υπάρχουν σήμερα στη χώρα 2.030 σταθμοί φόρτισης – δύο περισσότεροι από τα βενζινάδικα ανά την επικράτεια, όπως αναφέρει το New Europe σε δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τον Business Insider Nordic, η πρόοδος στις υποδομές ηλεκτρικών οχημάτων δεν επαρκεί για να αυξήσει τη χρήση τους. Μάλιστα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τις επιδοτήσεις για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων, οι πωλήσεις σημείωσαν απότομη κάμψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα « The Copenhagen Post», μόλις 182 ηλεκτρικά οχήματα έχουν πωληθεί εφέτος στη Δανία, ενώ μόνο τα 17 από αυτά αγοράστηκαν από ιδιώτες.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί μια πολύ απότομη κάμψη σε σχέση με τα 4.605 ηλεκτροκινούμενα οχήματα που είχαν πωληθεί το 2015.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr