Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Εγκρίθηκε από την Τουρκία η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον TurkStream

Share |
Ημερομηνία: 04-10-2017

Πηγή: energia.gr

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης της Τουρκίας ενέκρινε χθες τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που αφορά στο υπεράκτιο τμήμα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Η μελέτη περιλαμβάνει δεδομένα σχετικά με τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του υπεράκτιου τμήματος του αγωγού TurkStream στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Παράλληλα, στη μελέτη αναφέρονται συγκεκριμένες προτάσεις για τον μετριασμό των δυνητικών δυσμενών επιπτώσεων και την ενίσχυση των ωφέλιμων.

Η ELC Group Inc. προετοίμασε και υπέβαλε τη μελέτη για λογαριασμό της South Stream Transport B. V., ιδιοκτήτριας εταιρείας του υπεράκτιου τμήματος του TurkStream.

Ο TurkStream θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Τουρκία με την πρώτη από τις δύο γραμμές του, ενώ η δεύτερη γραμμή του αγωγού θα μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η συνολική δυναμικότητα του διπλού αγωγού έχει σχεδιαστεί να ανέρχεται στα 31,5 δισ. κυβικά μέτρα.

Περισσότερα από 250 χιλιόμετρα της πρώτης γραμμής του TurkStream έχουν ήδη κατασκευαστεί.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr