Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Κοζάνη: Με ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό η ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ

Share |
Ημερομηνία: 23-11-2017
Πηγή: localit.gr

«Ένα σπουδαίο βήμα στην υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης αποτελεί η προκήρυξη σε σύντομο χρονικό διάστημα  του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση της περιοχής του ΟΣΕ, περίπου 170 στρμ. , που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το βράδυ της Πέμπτης» όπως τονίζει ο Δήμος Κοζάνης σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι:

«Ένα όραμα δεκαετιών γίνεται πραγματικότητα, όχι αποσπασματικά, αλλά ως τμήμα του Σχεδίου  Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ 2014-2020) του Δήμου Κοζάνης που  αφορά σε παρεμβάσεις κοινωνικής – περιβαλλοντικής – οικονομικής αναβάθμισης, αναζωογόνησης και ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής του νοητού άξονα με αφετηρία την πρόσφατα αναπλασθείσα κεντρική πλατεία Νίκης της πόλης και τέρμα την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού του ΟΣΕ».

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης ο οποίος επεσήμανε πως «ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου, για πρώτη φορά, σχεδίου που θα δώσει νέα προοπτική στην πόλη. Ένα έργο σφραγίδα για μας, ένα έργο που αποδεικνύει πως ο Δήμος Κοζάνης Κινείται».

Στην περιοχή μελέτης του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού  ζητείται να αναπτυχθούν και να χωροθετηθούν:

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο παρέμβασης και διαμόρφωσης της περιοχής που περιλαμβάνει επίσης την Πλ. Λασσάνη,  τις οδούς Ολύμπου, Αριστοτέλους και Βενιζέλου και τις ενδιάμεσες οδούς.comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr