Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Lamda: Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε στο Ελληνικό

Share |
Ημερομηνία: 01-12-2017

Πηγή: tanea.gr

«Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, το οποίο θα συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας, καθιστώντας την επενδυτικό, τουριστικό και πολιτισμικό προορισμό, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας άμεσα, καθώς και το μεγαλύτερο παράκτιο μέτωπο στον κόσμο», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, σημειώνεται το νέο ρεκόρ κερδοφορίας το εννιάμηνο του 2017 για τη Lamda Development. Η λειτουργική κερδοφορία των τριών εμπορικών κέντρων (EBITDA) κινήθηκε ανοδικά, παρουσιάζοντας αύξηση 11,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016 και ανήλθε σε 35,7 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της εξαγοράς του υπόλοιπου ποσοστού 50% του εμπορικού κέντρου The Mall Athens. Χωρίς την πραγματοποιηθείσα εξαγορά, η αύξηση θα ήταν 2,2%.

Tα συνολικά ενοποιημένα λειτουργικά αποτελέσματα (EBITDA) του ομίλου προ αποτιμήσεων ανήλθαν σε 30,1 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 12,7% σε σχέση με το εννιάμηνο του 2016.

Η μέση πληρότητα στα εμπορικά κέντρα αγγίζει το 99%

Η μέση πληρότητα των εμπορικών κέντρων της εταιρείας αγγίζει το 99%, με έντονο να παραμένει το ενδιαφέρον από νέους εμπόρους.

Ο συνδυασμός του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος, αλλά και της αποχώρησης εμπόρου λιανικής με σημαντική έκθεση καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα της εταιρείας επηρέασαν παροδικά, όπως αποτυπώνεται σε κάποιους εμπορικούς δείκτες.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων παρουσίασε μείωση 2,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, ενώ η συνολική επισκεψιμότητα στα εμπορικά κέντρα κατά την ίδια χρονική περίοδο κατέγραψε μικρή μείωση της τάξεως του 0,8%.

Ωστόσο, το γ' τρίμηνο του 2017 καταγράφηκε αναστροφή της τάσης αυτής, σημειώνοντας αύξηση 0,5% και 2,6% των πωλήσεων και της επισκεψιμότητας, αντίστοιχα.comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr