Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Μητροπολιτικό πάρκο στη Θεσσαλονίκη σχεδιάζει ο Μπουτάρης

Share |
Ημερομηνία: 06-12-2017
Πηγή: news247.gr

Να δημιουργηθεί ένα Μητροπολιτικό Πάρκο στην περιοχή του Παλιού Σιδηροδρομικού Σταθμού, από τα δικαστήρια έως τον χώρο όπου αναμένεται να ανεγερθεί το Μουσείο Ολοκαυτώματος προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως αποκάλυψε, σήμερα, για τη δημιουργία του Πάρκου σύμφωνη είναι και η ΓΑΙΟΣΕ, στην οποία ανήκει ο χώρος.  Ήδη ο κ. Μπουτάρης για το θέμα είχε επαφές με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είδαν θετικά την πρόταση.

«Υπάρχει θετική ανταπόκριση από το κράτος και φυσικά και από ΓΑΙΟΣΕ, ο χώρος, ο οποίος είναι από τα δικαστήρια έως την περιοχή που θα γίνει το Μουσείο του Ολοκαυτώματος, να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο. Να γίνει ένα ανοιχτό Μουσείο Σιδηροδρόμων, να μεταφερθεί στο παλιό κτήριο του Παλιού Σταθμού, το Μουσείο Σιδηροδρόμων, που βρίσκεται στο Κορδελιό τώρα. Ελπίζω να τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, αποφεύγοντας να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ο δήμαρχος είχε επαφές με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, όπου συζητήθηκε το ζήτημα της απόδοσης των υπολοίπων εκτάσεων της Νέας Παραλίας, που δεν έχουν περάσει ακόμα στο δήμο.  «Ο χώρος από το άγαλμα του Βότση, έως το άγαλμα του Κ. Καραμανλή, δεν ανήκει στον δήμο ούτε κατά χρήση», είπε ο κ.Μπουτάρης.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα τμήματα της Νέας Παραλίας ανήκουν στην ΕΤΑΔ.

 

ΠΗΓΗ VORIAcomments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr