Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ΕΛΙΚΩΝΟΣ ονομάζεται ο 15ος σταθμός της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας

Share |
Ημερομηνία: 12-01-2018
Πηγή: ypodomes.com

Συνάντηση της ομάδας πολιτών που διεκδίκησε και κατάφερε να πετύχει την κατασκευή του 15ου σταθμού της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας με τη διοίκηση της Αττικό Μετρό είχαμε χθες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com έγινε ενημέρωση για τον νέο σταθμό ο οποίος πήρε την ονομασία ΕΛΙΚΩΝΟΣ ο οποίος θα κατασκευαστεί στον ομώνυμο λόφο ανάμεσα στις οδούς Κοζάνης, Χοπφ, Πάρνηθος και Αγίας Γλυκερίας.

Η έξοδος του σταθμού θα κατασκευαστεί επί της Αγίας Γλυκερίας ενώ σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο ανελκυστήρας του σταθμού θα τοποθετηθεί επί της οδού Χοπφ.

Για να γίνει εφικτή η κατασκευή του σταθμού υπήρξε και μία μικρή αλλαγή στη χάραξη για να μην πέσει ο σταθμός πάνω σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ και του ΟΤΕ. Ο νέος σταθμός της Γραμμής 14 ήδη ενσωματώθηκε στους σχετικούς χάρτες της Αττικό Μετρό, ενώ τώρα αναμένεται η έγκριση της επικαιροποιημένης ΜΠΕ από την Περιφέρεια Αττικής, κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Η ομάδα πολιτών διεκδικούσε τον 15ο σταθμό από το 2010 και χάρη στην επιμονή που επέδειξαν κατάφεραν να πείσουν την Αττικό Μετρό ότι είναι εφικτή η κατασκευή του σταθμού. Σύμφωνα με πηγές της Α.Μ. δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση του κόστους από την δημιουργία ενός ακόμα σταθμού.

Ο σταθμός ΕΛΙΚΩΝΟΣ θα είναι ο τρίτος σταθμός της Γραμμής 4, αμέσως μετά τους σταθμούς ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ και ΓΑΛΑΤΣΙ ενώ μετά θα κατασκευαστεί ο σταθμός ΚΥΨΕΛΗ. Θα εξυπηρετεί σημαντικό πληθυσμιακό κομμάτι σε μία περιοχή που χαρακτηρίζεται περισσότερο ως Άνω Κυψέλη και έχει μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες σε όλη την Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι ο διαγωνισμός περνάει στη Β`φάση με τη συμμετοχή και των 4 σχημάτων καθώς όπως σας αποκάλυψε το ypodomes.com η ΑΜ έστειλε σχετικό έγγραφο και στα 4 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

Οι πρόδρομες εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν προς το τέλος του 2018 και ένα χρόνο αργότερα οι κύριες εργασίες με πρώτο στόχο να λειτουργήσει η γραμμή το 2027 ενιαία από το ΆΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ μέχρι του ΓΟΥΔΗ.



comments powered by Disqus









Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr