Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Ούτε το 1/5 των αντισεισμικών ελέγχων δεν έχει γίνει στα δημόσια κτήρια

Share |
Ημερομηνία: 18-01-2018

Πηγή: skai.gr

Μόλις το 18% των αντισεισμικών ελέγχων που έχει ζητηθεί για δημόσια κτήρια έχει διεκπεραιωθεί τα τελευταία 17 χρόνια, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της νέας Επιστημονικής Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος.

Όπως είπε, το 2001 είχε ζητηθεί από κλιμάκια μηχανικών των Δήμων να διενεργήσουν «ταχείς οπτικούς ελέγχους» σε περίπου 85.000 κτήρια, όμως έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί μόλις 15.172 αυτοψίες.

Οι εν λόγω έλεγχοι προβλέπουν τη συμπλήρωση ερωτηματολόγιου, που στη συνέχεια στέλνεται στον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Με βάσει τις απαντήσεις ο Οργανισμός εκτιμά εάν απαιτούνται περαιτέρω μέτρα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νέος σεισμός εφάμιλλου μεγέθους με τα 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκαν τη Δευτέρα κοντά στον Μαραθώνα άφησε εν τω μεταξύ, μιλώντας στον σταθμό μας, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας.

Εμφανίστηκε γενικά καθησυχαστικός για τη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr