Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Εντυπωσιακό βίντεο: Οι σήραγγες και οι γέφυρες στο Λιανοκλάδι-Δομοκός

Share |
Ημερομηνία: 13-02-2018
Πηγή: voria.gr

Βίντεο με την εξέλιξη των σιδηροδρομικών έργων στο τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΡΓΟΣΕ. Με την κατασκευή του εν λόγω τμήματος – το καλοκαίρι – ολοκληρώνεται, με διπλή ηλεκτροκινούμενη γραμμή, ο άξονας Αθήνα – Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο θα επιτρέψει τη διεξαγωγή του σχετικού δρομολογίου σε 3 ώρες και 20 λεπτά.

Το Λιανοκλάδι – Δομοκός είναι το δεύτερο τμήμα στο μεγάλο έργο Τιθορέα- Λιανοκλάδι- Δομοκός. Το Τιθορέα – Λιανοκλάδι, που περιλαμβάνει τη σήραγγα Καλλιδρόμου, μήκους 9 χλμ, έχει κατασκευαστεί, ενώ βεβαίως μένει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του υπολειπόμενου μέρους της διπλής ηλεκτροδοτούμενης γραμμής του ΟΣΕ, μέχρι το Δομοκό.

Το τμήμα Λιανοκλάδι – Δομοκός διασχίζει το όρος Όθρυς με δίδυμη σήραγγα μήκους 6.380 μέτρων η κάθε μία και ακολουθώντας πεδινή διαδρομή μέσω της αποξηραμένης λίμνης Ξυνιάδας ανέρχεται τον ορεινό όγκο του Δομοκού μέχρι τον ομώνυμο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι με την ολοκλήρωση του τμήματος Τιθορέα – Δομοκός, η βασική γραμμή του σιδηροδρόμου στον άξονα Πειραιάς - Αθήνα- Θεσσαλονίκη, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ριζικά.

To έργο  Τιθορέα – Δομοός περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων, μήκους 106 χλμ, που αντικαθιστά το ορεινό κομμάτι της υφιστάμενης μονής γραμμής μήκους 122 χιλιομέτρων. 

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr