Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Όγδοη η Ελλάδα στην Ε.Ε. σε εγκαταστάσεις αιολικών το 2017 - Η στατιστική του κλάδου από την WindEurope

Share |
Ημερομηνία: 13-02-2018
Πηγή: energypress.gr

Συνολικά το 2017 εγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη 16.854 MW νέων αιολικών πάρκων, από τα οποία 15.680MW στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξ αυτών, 282MW ή 1,8% εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, κατατάσσοντας τη χώρα μας όγδοη ανάμεσα στις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως σημειώνει η ΕΛΕΤΑΕΝ με αφορμή τη δημοσίευση της Στατιστική της Αιολικής Ενέργειας για το 2017 από το σύνδεσμο WindEurope.

Μπορείτε να βρείτε την έκθεση της WindEurope με τη Στατιστική, στον δικτυακό της τόπο: https://windeurope.org/about-wind/statistics/european/wind-in-power-2017/

Με την ευκαιρία, η ΕΛΕΤΑΕΝ δημοσίευσε μια νεότερη έκδοση της Στατιστικής για το 2017 στην Ελλάδα, όπου έχει περιληφθεί επεξεργασία των διαμέτρων ρότορα των ανεμογεννητριών που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας. Από διαμέτρους της τάξης των 20 μέτρων το 1987, πλέον εγκαθίστανται ανεμογεννήτριες με διαμέτρους άνω των 100 μέτρων. Αυτό σημαίνει περισσότερη καθαρή ενέργεια, με λιγότερες ανεμογεννήτριες.

 

Η χρονική εξέλιξη της διαμέτρου των Ανεμογεννητριών στην Ελλάδα

Επισυνάπτεται η στατιστική της ΕΛΕΤΑΕΝ για το 2017.

 

 



comments powered by Disqus









Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr