Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 15-05-2017

Με 92 λεωφορεία νέας τεχνολογίας, προϋπολογισμού 30.000.000 ευρώ, ενισχύεται ο στόλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, μετά τη χρηματοδότηση για την προμήθειά τους που υπέγραψε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Ημερομηνία: 11-05-2017

Εντός του επόμενου διαστήματος αναμένεται να βγει στον αέρα εκ νέου ο διεθνής διαγωνισμός για την υπογειοποίηση 80 κάδων απορριμμάτων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία: 10-05-2017

Παράταση έως τη Δευτέρα 22/6 δόθηκε για την υποβολή τυχόν ενστάσεων για τους αναρτημένους δασικούς χάρτες . Για τους κατοίκους εξωτερικού η παράταση δίνεται μέχρι τη Δευτ’ερα 3 Ιουλίου
Ημερομηνία: 10-05-2017

«Κόλαφος» για την ΔΕΗ και για άλλες ρυπογόνες εταιρείες ανά την Ευρώπη, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια με καύσιμο κάρβουνο ή λιγνίτη, συνιστά ανάλυση του Αμερικανικού φορέα Institute for Energy Economics and Financial Analysis.
Ημερομηνία: 09-05-2017

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο, ανέρχεται σε 181.000 ευρώ.
Ημερομηνία: 28-04-2017

Την καταδίκη της Ελλάδας για την ανοχή της προβληματικής λειτουργίας Τεμπλονίου, που δεν πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας της Ε.Ε. και με την οποία παρέβη τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τις οδηγίες για τα απόβλητα και την υγειονομική ταφή, αποφάσισε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Ημερομηνία: 26-04-2017

To Όσλο, το Λονδίνο και το Άμστερνταμ ηγούνται μιας πρωτοβουλίας μεγάλων πόλεων να εξαλείψουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τα μεταφορικά μέσα με τη βοήθεια νέας τεχνολογίας που θα μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ημερομηνία: 07-04-2017

Ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν χαρακτηριστεί δασικά, δίνει το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, ανοίγοντας τον δρόμο διεκδίκησης μεγάλου μέρους εκτάσεων που ως τώρα εκμεταλλεύονταν, με εξαγορά τους
Ημερομηνία: 03-04-2017

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά, τα οχυρά παραμένουν μεν στην αρχική τους κατάσταση, με την εύλογη φθορά του χρόνου, χωρίς βέβαια να έχουν στρατιωτική σημασία, λόγω γεωπολιτικών εξελίξεων και της αλλαγής των στρατιωτικών τεχνικών άμυνας.
Ημερομηνία: 30-03-2017

Πολύ χαμηλό ποσοστό ανάκτησης και ανακύκλωσης στο σύνολο των απορριμμάτων, μόλις 16% -ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η επίδοση αυτή φτάνει ακόμα και στο 70%- εμφανίζει η Ελλάδα, η οποία συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως κύρια μέθοδο διαχείρισης την τελική απόθεση στο έδαφος σε ποσοστό 80%.
Ημερομηνία: 30-03-2017

Η ενεργειακή αναβάθμιση των δημόσιων κτιρίων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σύγχρονες μεθόδους και υλικά, για τη μείωση της ενεργειακής σπατάλης, αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρειά μας, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια ημερίδας, που έγινε σήμερα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα.
Ημερομηνία: 27-03-2017

Με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλους του Ομίλου εταιρειών LafargeHolcim
Ημερομηνία: 23-03-2017

Συνέντευξη Τύπου προς ενημέρωση των δημοσιογράφων παραχώρησε την Τρίτη, 21 Μαρτίου η Ελληνική Task Force του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE
Ημερομηνία: 23-03-2017

Το ζήτημα της ανάρτησης των νέων δασικών χαρτών, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα, βρέθηκε στο επίκεντρο και των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας.
Ημερομηνία: 20-03-2017

«Ολοι είναι ενθουσιασμένοι. Πέρασαν τόσα χρόνια που πολλοί δεν πίστευαν ότι η Ελλάδα θα προχωρούσε τελικά στην κύρωση της συμφωνίας για τις Πρέσπες».
Ημερομηνία: 15-03-2017

Τακτικούς πόρους εξασφαλίζει για πρώτη φορά στην ιστορία λειτουργίας του το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», με Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Ημερομηνία: 13-03-2017

Έξι περίπου χρόνια μετά την καταστροφή στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα στην Ιαπωνία, χιλιάδες κάτοικοι έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στα σπίτια τους στη γύρω περιοχή.
Ημερομηνία: 08-03-2017

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης που τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση, αποκλείει την εγκατάσταση ΑΠΕ από μια σειρά χρήσεων γης (μεταξύ αυτών οι περιοχές αμιγούς ή γενικής κατοικίας, πολεοδομικών κέντρων, κοινωφελών λειτουργιών, αγροτικής χρήσης, κ.α.)
Ημερομηνία: 06-03-2017

Πριν από τέσσερα χρόνια το διοξείδιο του άνθρακα, το κατεξοχήν "αέριο του θερμοκηπίου" για την κλιματική αλλαγή, είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ατμόσφαιρα τα 400 ppm (μέρη ανά εκατομμύριο).
Ημερομηνία: 06-03-2017

Κατά το ήμισυ μειώθηκαν μόλις σε τέσσερα χρόνια οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι επιθεωρητές Περιβάλλοντος. Αιτία δεν είναι άλλη από την τραγική πλέον υποστελέχωση της υπηρεσίας και τους πολύ περιορισμένους πόρους της, συνθήκες που αφήνουν έναν κρίσιμο τομέα να επαφίεται στον «πατριωτισμό» λιγοστών υπαλλήλων – όσων δεν έχουν ακόμα επιδιώξει να μετακινηθούν σε άλλη υπηρεσία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2015, με μόλις 15 άτομα προσωπικό για όλη τη χώρα, οι επιθεωρητές εισηγήθηκαν πρόστιμα ύψους 4,2 εκατ. ευρώ.
Ημερομηνία: 28-02-2017

Ρόλο «πρωταγωνιστή» στη διαχείριση απορριμμάτων θέλει ο Δήμος Κοζάνης, καθώς εισήλθε και στη διαχείριση οικιακών οργανικών αποβλήτων με σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε να υλοποιείται πέρσι τον Νοέμβριο.
Ημερομηνία: 26-02-2017

Στο ευρωπαϊκό έργο REFORM για την υλοποίηση Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) συμμετέχει ως βασικός εταίρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ημερομηνία: 23-02-2017

Επιβαρυμένο σε χλωριόντα είναι το πόσιμο νερό σε μεγάλο μέρος του Πολεοδομικού Συγκροτήματος σύμφωνα με μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ τον μήνα Ιανουάριο, που σήμερα παρουσιάζει η εφημερίδα "Θεσσαλία", αλλά και τις μετρήσεις της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Ημερομηνία: 21-02-2017

Μία μικρή πόλη της Κίνας, το Xiamen, μπορεί να είναι περήφανη για τον ποδηλατόδρομο τον οποίο διαθέτει.
Ημερομηνία: 05-02-2017

Περί τα 252 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 34 δισεκατομμύρια ευρώ) σχεδιάζει να δαπανήσει η Κίνα μέχρι το 2020 για την αντιμετώπιση του ολοένα και μεγαλύτερου προβλήματος σκουπιδιών της χώρας, όπως δήλωσε κορυφαίος οικονομικός αρμόδιος για το σχεδιασμό της χώρας.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδαEditorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr