Το Μουσείο και οι Γκαλερί Paisley που στεγάζουν μία από τις μεγαλύτερες δημοτικές συλλογές τέχνης στη Σκωτία, συμπεριλαμβανομένων και περισσότερων των 800 έργων ζωγραφικής θα ανοίξουν ξανά στο κοινό στα τέλη του 2022.

Η Amanda Levete και η αρχιτεκτονική εταιρεία AL_L αποκάλυψαν τις πρώτες εικόνες της μετατροπής του Μουσείου σε ένα χώρο πιο φιλικό που εξασφαλίζει περισσότερες αίθουσες για να εκτεθούν τα αριστουργήματα της συλλογής του Μουσείου. Η μετατροπή περιλαμβάνει μια κυκλική εντυπωσιακή είσοδο από κόκκινα τζάμια που ανανεώνει το πρόσωπο του Μουσείου Paisley και παγιδεύει το βλέμμα των περαστικών.

H μκέτα του νέου μουσείου

Tα σχέδια Pairsley

Το Μουσείο έγινε με δωρεά του βιομήχανου Sir Peter Coats το 1871 και έχει επεκταθεί πολλές φορές από τότε που άρχισε να λειτουργεί. Το νέο σχέδιο της αναμόρφωσής του στοχεύει στη μετατροπή του σε «προορισμό διεθνούς κλάσης» με βάση την ιστορία του Paisley. Η συλλογή έργων τέχνης του Μουσείου επικεντρώνεται κυρίως σε έργα των Σκωτσέζων καλλιτεχνών του τέλους του 19ου αιώνα και των αρχών του εικοστού αιώνα, όπως η Σχολή της Γλασκόβης και οι Σκωτσέζοι καλλιτέχνες. Επιπλέον, υπάρχει μια σύγχρονη συλλογή που περιλαμβάνει έργα από καλλιτέχνες όπως ο Steven Campbell και ο John Byrne, ο οποίος γεννήθηκε στο Paisley. Υπάρχουν ακόμα κλωστοϋφαντουργικά δείγματα τέχνης ως υπενθύμιση της ιστορίας της κλωστοϋφαντουργίας που αναπτύχθηκε στην περιοχή και των κλασικών σχεδίων σε εσάρπες και μαντήλια.

Τα προτεινόμενα σχέδια παρουσιάζουν μια νέα πτέρυγα στα δυτικά του υπάρχοντος κτηρίου, χώρους κοινωνικής συγκέντρωσης, ενώ τα ανακαινισμένα κτήρια των μουσείων και των βιβλιοθηκών με τη συνεκτική άποψη παρουσίασης των συλλογών δημιουργούν μια ποιοτική εμπειρία για τον μελλοντικό επισκέπτη.

Το έργο θα διπλασιάσει την έκταση για την προβολή της πλούσιας και μοναδικής συλλογής του μουσείου. Η ανακαίνιση ανέρχεται στο ποσό των 42 εκατομμυρίων λιρών και αναμένεται να προσελκύσει κοινό από όλο τον κόσμο, τετραπλασιάζοντας τους αριθμούς των επισκεπτών σε 125.000 το χρόνο.

Τα σχέδια του νέου Μουσείου Paisley