Ένα από τα ομορφότερα νεοκλασικά του κέντρου της Πάτρας ανακαινίστηκε και άλλαξε με το ύφος του και την εμφάνισή του, σε μεγάλο βαθμό την αισθητική της περιοχής.

Πρόκειται για το νεοκλασικό που βρίσκεται στη γωνία της Κανακάρη και της Καλαμογδάρτη, λίγα μέτρα πιο πέρα από την Τριών Ναυάρχων και πιο πάνω από τον Άγιο Ανδρέα.

Το νεοκλασικό ανακαινίστηκε και απέκτησε μία συνολική μορφή (ήταν χωρισμένο σε κατοικίες), με το κτίριο να χωρίζεται σε μικρά δωμάτια τα οποία προορίζονται για ενοικίαση, σε διάφορες κατηγορίες ενδιαφερομένων από φοιτητές, αλλά και επισκέπτες της πόλης.

Έχει ένα νεοκλασικό ύφος που το έκανε ξεχωριστό και για αυτό είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο νεότερο μνημείο με απόφαση του υπουργείου. Πρόκειται για ένα διώροφο γωνιαίο κτίριο με παρόδια στοά που διακοσμητικά χαρακτηρίζεται από απλούς πεσσούς με επίκρανα.

Ο πρώτος όροφος δεσπόζει πάνω από την στοά με τον έντονο γεωμετρικό διάκοσμο και τους δύο εξώστες με τα χυτά φουρούσια. Τα ίδια στοιχεία κυριαρχούν και στην όψη της οδού Καλαμογδάρτη. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θύρες εισόδου, ενώ ως μέγεθος πιάνει σχεδόν ένα ολόκληρο τετράγωνο.

Το κτίριο εντάσσεται στην υστερονεοκλασσική περίοδο, τόσο χρονικά, όσο και μορφολογικά. Οι εργασίες στο ακίνητο έχουν ξεκινήσει εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, όμως πλέον το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Είναι ένα από τα ελάχιστα διατηρητέα της περιοχής που όπως φαίνεται κατόρθωσε να διασωθεί, σε μία επένδυση που έχει να κάνει με το real estate και την τάση που έχει εμφανιστεί πλέον και στην αγορά ακινήτων της Πάτρας που θέλει να ανακαινίσει τα νεοκλασικά κτίρια και να αξιοποιεί προς ενοικίαση.

Πάτρα: Το νεοκλασικό της Καλαμογδάρτη που ανακαινίστηκε και άλλαξε όλη την περιοχή