Το κτίριο Pharos ήταν ένα από τα πιο μοντέρνα κτίρια στον Πειραιά, την εποχή που κατασκευαζόταν, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας. Με τη μοντέρνα του αισθητική, τα χρώματα και τα υλικά, ξεχώριζε από όλα όσα βρίσκονταν στη γύρω περιοχή.

Πλέον, το γνωστό κτίριο , το οποίο είναι ημιτελές καθώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η πλήρης κατασκευή του, βγαίνει σε πλειστηριασμό από τη CEPAL στις 30 Δεκεμβρίου.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα eauction.gr.

Το προφίλ του κτιρίου PHAROS

Αποτελεί ένα συγκρότημα 87 διαμερισμάτων και καταστημάτων, συνολικής επιφάνειας 8.000 τ.μ., με ιδιαίτερη αισθητική γραφή, πολλούς κοινόχρηστους χώρους και παροχές για τους χρήστες, σε αρχιτεκτονική μελέτη του Νίκου Μπούμπουλη.

Ο πολιτικός μηχανικός Πάνος Ζουγανέλης και ο σχεδιαστής Kirios Criton, που υπογράφουν την αρχιτεκτονική και αισθητική επιμέλεια του έργου, το βάφτισαν «Pharos» γιατί, όπως ένας φάρος, μοιάζει να «φωτίζει» την οικιστική ανάπτυξη, μία ακόμα ανεκμετάλλευτη προοπτική της γειτονιάς.

Το συγκρότημα διαθέτει πισίνα με εκπληκτική θέα στο λιμάνι, γυμναστήριο, αίθουσα μπιλιάρδου, γήπεδο 5×5, παιδική χαρά, 135 χώρους στάθμευσης σε τρία υπόγεια επίπεδα και κήπους.