2ήμερο – Ώρες διεξαγωγής: 9:00 – 17:00
Ημερομηνίες Διεξαγωγής σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας:
16 – 17 Μαΐου (κωδ. 97502203)
Κόστος σεμιναρίου: 400€. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).
Δηλώστε Συμμετοχή
Γενικές Πληροφορίες
Μοναδικό εργαλείο για την επιβεβαίωση της εφαρμογής του Building Information Modelling (BIM) είναι η ανάπτυξη, εφαρμογή και πιστοποίηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Διεθνούς Προτύπου ISO 19650-2 για τη διαχείριση των πληροφοριών κατά την υλοποίηση κατασκευαστικών έργων.
Το BIM αποτελεί εργαλείο του ψηφιακού μετασχηματισμού του κατασκευαστικού κλάδου. Βασίζεται στη δημιουργία έξυπνων ψηφιακών μοντέλων, μέσω συνεργατικών τρόπων εργασίας, για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή εγκαταστάσεων και υποδομών ταχύτερα, οικονομικότερα, με καλύτερη ποιότητα, με ελαχιστοποίηση των κινδύνων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Συνεπώς, η πιστοποίηση ενός οργανισμού κατά ISO 19650-2 αποτελεί τη μοναδική έξωθεν επιβεβαίωση της ορθής εφαρμογής του για τη διαχείριση πληροφοριών (ΒΙΜ) σε διάφορους κλάδους, στάδια και τοποθεσίες.
Στόχος σεμιναρίου
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάλυση των απαιτήσεων εφαρμογής του προτύπου ISO 19650-2 για την διαχείριση των κατασκευαστικών πληροφοριών κατά την υλοποίηση έργων με ΒΙΜ. Η θεματολογία θα καλύψει την ορολογία του προτύπου ISO 19650-1, την ανάλυση των απαιτήσεων εφαρμογής του ISO 19650-2 από τα εμπλεκόμενα μέρη, την αρμοδιότητα διαχείρισης των πληροφοριών και τον τρόπο εφαρμογής τους από τους Οργανισμούς.
Περιεχόμενα
- Εισαγωγή στο BIM και στη σειρά των Διεθνών Προτύπων ISO 19650
- Βασικές αρχές και έννοιες του BIM σύμφωνα με το ISO 19650-1
- Εμπλεκόμενα μέρη στην υλοποίηση και στην εφαρμογή του 19650-2
- Βασικές τεχνολογικές έννοιες του ΒΙΜ
- Επισκόπηση των απαιτήσεων διαχείρισης των πληροφοριών του ΒΙΜ σύμφωνα με το ISO 19650-2
- Λεπτομερής ανάλυση των απαιτήσεων εφαρμογής του ISO 19650-2
- Βασικά συμπεράσματα για την υλοποίηση των απαιτήσεων του ISO 19650-2 από τα εμπλεκόμενα μέρη
Σε ποιους απευθύνεται
Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπροσώπους αρχών ανάθεσης κατασκευαστικών έργων, σε μελετητές, σε μηχανικούς κατασκευών και σε συμβούλους συστημάτων διαχείρισης.
Εισηγητής
Άλκης Γρέβιας, Lead Auditor
Σημείωση
Διεξάγεται στην Ελληνική γλώσσα