Μία από τις πιο γνωστές πόλεις στον κόσμο για την καινοτόμο αρχιτεκτονική της, το Σίδνεϊ, ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να συγκεντρώσει επάνω της το ενδιαφέρον του παγκόσμιου real estate.

Με τις παγκοσμίου φήμης παραλίες, τον καλό καιρό και τα κορυφαία εστιατόρια, το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, είναι ένας ελκυστικός προορισμός τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τουρίστες. Διαθέτει επίσης μερικές από τις πιο εμβληματικές κατασκευές και κτήρια του 20ου αιώνα, όπως το Sydney Harbour Bridge και η Όπερα του Σίδνεϊ, και τα επόμενα χρόνια, η πόλη θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα άλλο παράδειγμα καινοτόμου σχεδιασμού.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της αυστραλιανής εταιρείας τεχνολογίας Atlassian, η πόλη θα μπορούσε να φιλοξενήσει ένα κτίριο που χρησιμοποιεί ξυλεία, ατσάλι και ηλιακούς συλλέκτες.

«Tο ψηλότερο υβριδικό κτήριο ξυλείας στον κόσμο»

Πριν από λίγες ημέρες, η Atlassian παρουσίασε σχέδια για την κατασκευή αυτού που χαρακτήρισε ως «το ψηλότερο υβριδικό κτήριο ξυλείας στον κόσμο», το οποίο ελπίζει ότι θα είναι και ένα βιώσιμο και οπτικά εντυπωσιακό έργο.

Με 40 ορόφους, ο σχεδιασμός του κτηρίου έχει αναπτυχθεί από την SHoP, μια εταιρεία αρχιτεκτονικής στη Νέα Υόρκη και το BVN της Αυστραλίας.

Θα ενσωματώσει την ξυλεία και μια πρόσοψη από γυαλί και ατσάλι που θα χρησιμοποιούν επίσης ηλιακούς συλλέκτες και θα έχουν «δυνατότητες σκίασης». Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ενσωμάτωση ενός κλιμακωτού εξωτερικού κήπου στη δομή.

Σύμφωνα με την Atlassian, η ανάπτυξη του έργου περιλαμβάνει μια σειρά παραμέτρων, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης 50% λιγότερου άνθρακα στις κατασκευές, σε σύγκριση με τα συμβατικά κτήρια. Η βασική ιδέα είναι να λειτουργεί εξαρχής κατά 100% με ανανεώσιμη ενέργεια.

«Ξεκινάμε αυτό το έργο σε μια κρίσιμη στιγμή”, δήλωσε ο Scott Farquhar, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Atlassian. «Έργα σαν αυτά θα βοηθήσουν το κράτος και το έθνος να αντιμετωπίσουν τον τεράστιο αντίκτυπο του Covid-19».

Με πληροφορίες από το CNBC.