Ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι που στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο μεταμορφώθηκε σε σύγχρονα γραφεία χάρη στο «μαγικό χέρι» του αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ. Το τέως νοσοκομείο και παλιότερα μοναστήρι βρίσκεται στη δυτική Γερμανία και βρίσκεται στο St Vincenz στο Paderborn που θα γίνει τώρα η έδρα της εταιρείας Tap Holding, μια οικογενειακή επιχείρηση που κατέχει πολλές επιχειρήσεις στην αγορά χειροτεχνίας.

Για να μεταμορφωθεί το κτίριο και να θυμίζει την αρχική του μορφή καταργήθηκαν διάφορες επεκτάσεις που είχαν προστεθεί μετά τον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο, ενώ παράλληλα αποκαλύφθηκαν τα ιστορικά τείχη του χώρου που είχαν προηγουμένως καλυφθεί. Αυτό είναι στην ουσία ένα νέο σύνολο από αστικά θραύσματα που επανερμηνεύει τα ιστορικά κτίρια ενώνοντας το παλιό με το νέο, σε ένα εξισορροπημένο τοπίο που δημιουργεί έναν άνετο τρόπο εργασίας. Η σχεδιαστική ομάδα εστίασε την προσοχή της στα πιο ιστορικά μέρη της δομής του 17ου αιώνα.

Τα καλύτερα παραδείγματα αυτού του έργου περιλαμβάνουν την αρχική πρόσοψη του παρεκκλησιού, με το αυστηρό προφίλ του και το παλιό μοναστήρι.

«Οι νέοι, τεκτονικοί όγκοι υιοθετούν την ορθογώνια γεωμετρική σειρά του ερειπωμένου μοναστηριού, δημιουργώντας μια δομή που εμφανίζεται ως μια σύνθετη τρισδιάστατη σύνθεση μέσα στο αστικό περιβάλλον, παρόμοια με ένα μοναστήρι», είπε ο Τσίπερφιλντ στην παρουσίαση του έργου.

Το έργο συνδέει και ευρύτερα τα ιστορικά ίχνη στον καμβά της πόλης που έχει τα τυπικά μεσοπολεμικά χαρακτηριστικά ενώ παράλληλα σχηματίζει μια νέα αρχιτεκτονική με τα νέα κτίρια που είναι μια σειρά διώροφων και τριώροφων, τοποθετημένων γύρω από τις βόρειες, δυτικές και νότιες πλευρές των υφιστάμενων κατασκευών. Ο Τσίπερφιλντ διάλεξε το τσιμέντο που ταιριάζει αρμονικά με την παλιά πέτρα ενώ τα μεγάλα γυάλινα παράθυρα δημιουργούν φυγές προς τον ορίζοντα και το περιβάλλον.

Συνολικά, το κτίριο διαθέτει χώρο γραφείων 12.500 τετραγωνικών μέτρων, ο οποίος περιλαμβάνει καντίνα προσωπικού, στούντιο φωτογραφίας και εκθεσιακό χώρο.