Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

Παραδίδεται το τμήμα του λιμανιού της Κω που χτυπήθηκε από τον σεισμό

Share |
Ημερομηνία: 12-08-2017

Πηγή: news247.gr

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του τμήματος του προβλήτα στην Κω που ήταν αναγκαίος για να δένουν κανονικά και με ασφάλεια τα μεγάλα πλοία, για το υπόλοιπο της τουριστικής σεζόν.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Χρήστος Σπίρτζης που επισκέφτηκε, το πρωί της Παρασκευής, το νησί και διαπίστωσε, ιδίοις όμμασι, την πρόοδο που έχει γίνει, σε ένα έργο που δημοπρατήθηκε στις 31 Ιουλίου και μέσα σε 10 μέρες ολοκληρώθηκε, για να παραδοθεί την Κυριακή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για τη συνολική αποκατάσταση του λιμένα, από το Σεπτέμβριο, ενώ τόνισε ότι ήδη έχουν εγκριθεί από το ΠΔΕ κονδύλια της τάξης των 8 εκατομμυρίων ευρώ για τα υπολειπόμενα έργα σε κτιριακές υποδομές και άλλες εγκαταστάσεις.

“Ήταν ένας αγώνας δρόμου. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε. Τριάντα του μηνός υπογράφηκε η σύμβαση, έγινε διαγωνισμός κανονικά με το νέο πλαίσιο, με το νέο νόμο, που ψηφίστηκε το 2016 και σε 10 ημέρες παραδόθηκε το λιμάνι, ώστε να γυρίσει το νησί στους κανονικούς ρυθμούς του. Δεν θυμίζει πλέον τίποτα ότι έγινε τέτοιος σεισμός στο νησί. Προφανώς ακολουθούν κι άλλες εργασίες, που πρέπει να γίνουν όμως με πολύ μεγαλύτερη μελετητική επιμέλεια. Η μελέτη θα ανατεθεί τον Σεπτέμβρη. Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και έχει εγκριθεί ένα ποσό 8 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, για να γίνουν οι κτιριακές εγκαταστάσεις, που έχουν υποστεί βλάβες στο λιμάνι κι ό,τι άλλο χρειάζεται”.

 

 comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr