Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Η Ρωσία θα Κατασκευάσει την Πρώτη στον Κόσμο Πλωτή Πυρηνική Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής

Share |
Ημερομηνία: 11-01-2018
Πηγή: energia.gr

Η Glavgosexpertiza, η ρωσική εποπτική αρχή για τις κατασκευές, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε την κατασκευή της πρώτης πλωτής πυρηνικής μονάδας παραγωγής ενέργειας (floating nuclear power plant - FNPP).

Η πλωτή πυρηνική μονάδα παραγωγής ενέργειας Akademik Lomonosov θα κατασκευαστεί στην πόλη Pevek του ρωσικού βορρά και σχεδιάζεται να τεθεί σε λειτουργία έως το 2019.

Η FNPP είναι σχεδιασμένη για την παραγωγή και διοχέτευση θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αφαλάτωση θαλασσινού νερού.

Το εργοστάσιο είναι εξοπλισμένο με δύο αντιδραστήρες που μπορούν να παράγουν έως και 70 MW ηλεκτρικής ενέργειας και 50 Gcal θερμότητας σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας. Αυτά τα ποσά ενέργειας επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες διαβίωσης μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 100.000 ατόμων, αναφέρει σε δήλωσή της η εταιρεία.

Η μονάδα Akademik Lomonosov θα αντικαταστήσει τον γηρασμένο πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Bilibinskaya, ο οποίος σήμερα παράγει έως και το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας στο απομονωμένο δίκτυο Chaun- Bilibinskaya.

Η FNPP είναι σχεδιασμένη να λειτουργεί για περίπου σαράντα χρόνια.

Η Rosenergoatom Concern JSC, θυγατρική της κρατικής εταιρείας ατομικής ενέργειας Rosatom, θα χρηματοδοτήσει την κατασκευή του έργου.comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr