Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 20-11-2014

Υπογράφηκε σήμερα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η σύμβαση του έργου «Ολοκλήρωση Παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού». Το έργο είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ΣΑΕΠ766, με προϋπολογισμό: 7.000.000,00 €.
Ημερομηνία: 20-11-2014

Έπειτα από οκτώ δύσβατα έτη, γεμάτα από καθυστερήσεις, τεχνικά, νομικά και οικονομικά προβλήματα, το ελληνικό Δημόσιο και η κοινοπραξία ετοιμάζονται να αντιπαρατεθούν στο διαιτητικό δικαστήριο. Ο ανάδοχος (ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - Seli -Ansaldobreda) ο οποίος έχει καταθέσει 77 ενστάσεις, προωθεί 59 εξ αυτών στη Διαιτησία, αξιώνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά 550 εκατ. ευρώ.
Ημερομηνία: 19-11-2014

Τη δημιουργία του τέταρτου κατά σειρά τουριστικού χωριού στη χώρα, αυτή τη φορά στον Δήμο Σπάρτης, ενέκριναν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Τουρισμού. Πρόκειται για την πρώτη από τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις του είδους που δεν πραγματοποιείται σε παραθαλάσσια περιοχή. Περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων και κατοικίες.
Ημερομηνία: 19-11-2014

Προσωρινή και πλήρης διακοπή στην κυκλοφορία των οχημάτων προγραμματίστηκε στην αριστερή και μεσαία λωρίδα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το 35,3 έως το 38,6 χιλιόμετρο, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του Ωρωπού, λόγω αποκατάστασης - καθαρισμού αγωγών φρεατίων.
Ημερομηνία: 19-11-2014

Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού για τη γραμμή 4 του Μετρό, ενώ παράλληλα θα δημοπρατηθεί και η ανάπλαση της Πανεπιστημίου. Αυτά προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής.
Ημερομηνία: 19-11-2014

Eναν Δεκέμβριο αθηναϊκού ενδιαφέροντος προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υποδομών Μιχ. Χρυσοχοΐδης.
Ημερομηνία: 18-11-2014

Οριστικοποιήθηκε η χρηματοδότηση για 4 νέα έργα ΣΔΙΤ, 3 έργα ευρυζωνικών δικτύων και το έργο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου των αστικών συγκοινωνιών Αττικής.
Ημερομηνία: 18-11-2014

Εγκρίθηκε κατά την πρόσφατη τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η υλοποίηση του έργου με τίτλο «Αξιολόγηση της υποβάθμισης του εδάφους και στρατηγικές αποκατάστασης για τον αειφόρο σχεδιασμό χρήσεων γης» και ακρωνύμιο «TERRA-MED» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – πΓΔΜ 2007-2013».
Ημερομηνία: 17-11-2014

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη η τροποποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ) για τις κεντρικές εγκαταστάσεις ολοκληρωμένης διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Ημερομηνία: 17-11-2014

Μπορεί η αγορά πληροφορικής να παρουσίασε δείγματα κάμψης πολύ πριν από την κρίση, μπορεί πολλές φορές η ύφεση να οδήγησε σε λουκέτα μεγάλες ή μικρότερες επιχειρήσεις ή η γκρίνια να μη λείπει από τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, όμως μια σειρά διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη αποδεικνύει πως, αν και με χαμηλότερες από το παρελθόν τιμές ή με μεγάλες δυσκολίες, κάτι εξακολουθεί να κινείται στην αγορά.
Ημερομηνία: 15-11-2014

Την εκταμίευση χρηματικού κονδυλίου, ύψους 25 εκ. ευρώ, γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, συγκοινωνιακού έργου της πόλης.
Ημερομηνία: 15-11-2014

Εντός του καλοκαιριού του 2015 αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δύο νέων επενδύσεων τουριστικού και οικιστικού χαρακτήρα σε Κρήτη και Πελοπόννησο, συνολικής αξίας 700 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων αναμένεται να δημιουργηθούν 1.800 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας.
Ημερομηνία: 15-11-2014

Υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα ιδιωτικοποίηση που έχει ολοκληρώσει το Ταμείο.
Ημερομηνία: 14-11-2014

Έργο υψίστης σημασίας για το δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη χαρακτηρίστηκε η κατασκευή κάτω διάβασης σιδηροδρομικών γραμμών οδού Αγίας Παρασκευής, Μενεμένη Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 13-11-2014

Πρωτοβουλία για την επίλυση προβλημάτων στο ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νομού Τρικάλων με την υπόλοιπη Ελλάδα, αναλαμβάνουν οι Δήμαρχοι Τρικκαίων Δ. Παπαστεργίου και Καλαμπάκας Χ. Σινάνης. Μετά τη συνάντησή τους με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, οι δύο αιρετοί αποφάσισαν να προωθήσουν τα αιτήματα που τέθηκαν, καθώς αυτά αφορούν στην παραμονή του σιδηροδρόμου στη δυτική Θεσσαλία.
Ημερομηνία: 13-11-2014

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρά η πρώτη φάση των εργασιών αναστύλωσης, που άρχισαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, στην ιστορική Μονή του Αποστόλου Ανδρέα στην κατεχόμενη Καρπασία.
Ημερομηνία: 13-11-2014

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση», δήλωσε ο Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ενόψει του σχετικού επιστημονικού συμβουλίου που θα διοργανωθεί στο νησί των Ιπποτών την άνοιξη του 2015.
Ημερομηνία: 12-11-2014

Μια «ανάσα» πήρε η αξιοποίηση της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου της Αθήνας στο Ελληνικό.
Ημερομηνία: 11-11-2014

Δυο νέα έργα προϋπολογισμού 500.000 ευρώ για το Τρίκερι, ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.
Ημερομηνία: 11-11-2014

Την αναβίωση του Δρόμου του Μεταξιού, ενός δικτύου θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών για μεταφορές, μέσα από τις οποίες περνούσαν άλλοτε τα αγαθά από την Κίνα μέχρι τη Μεσόγειο και την Αφρική, σχεδιάζει η Κίνα
Ημερομηνία: 11-11-2014

Την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των εγκρίσεων για την επένδυση στο Ελληνικό, επιβεβαιώνει και η Lamda Development η οποία αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την σχεδιαζόμενη επένδυση.
Ημερομηνία: 11-11-2014

Φιλόδοξα έργα, καινοτόμες ιδέες, φορολογικά και οικονομικά κίνητρα και ένας ευρύτερος σχεδιασμός για μια μεγάλη αστική ανάπλαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της πρωτεύουσας, περιέχονται στην υπουργική απόφαση των 179 σελίδων που υπογράφηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη.
Ημερομηνία: 10-11-2014

Απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβος Γυρτώνης μέχρι τη διασταύρωση Στομίου από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ
Ημερομηνία: 10-11-2014

Σημαντικά αναπτυξιακά έργα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, εκτελούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία
Ημερομηνία: 08-11-2014

Ως μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις (περίπου 800 εκ. ευρώ), που γίνονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια χαρακτήρισε το αεροδρόμιο Καστελίου ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που επισκέπτεται την Κρήτη και προήδρευσε σε συσκέψεις για το συντονισμό των έργων.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr