Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 22-10-2014

Υπέρ της συνέχισης των έργων κατασκευής της χωματερής (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων) στην θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού Αττικής απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας
Ημερομηνία: 22-10-2014

Eπτά μεγάλα έργα αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα:
Ημερομηνία: 20-10-2014

Πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου από τα δυτικά όρια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέχρι και μετά το Καλοχώρι, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος, ύστερα από αυτοψία σε σημεία όπου υπάρχει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, στη Μενεμένη και στο Καλοχώρι.
Ημερομηνία: 20-10-2014

Στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των πρώτων δέκα «έξυπνων στάσεων», παρουσία του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ημερομηνία: 20-10-2014

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε 4.000 δημόσιους χώρους 310 δήμων θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο χρόνο όλοι οι πολίτες.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το νέο τρένο θα είναι σε θέση να μεταφέρει εργαζομένους από το Τόκιο προς την Ναγκόγια με την εκτυφλωτική ταχύτητα των 300 μιλίων/ώρα χάρη στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Διαβάζοντας σε διεθνή ταξιδιωτικά sites τις περιγραφές τουριστών από την εμπειρία της οδήγησης στην Κρήτη, δεν μπορείς παρά... να γελάσεις. «Συνθήκες οδήγησης Λατινικής Αμερικής», «δρόμοι που μετατρέπονται σε μια στροφή από αυτοκινητόδρομοι σε επαρχιακοί, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τρακτέρ και πρόβατα», «δρόμοι γεμάτοι λακκούβες και απότομες στροφές, στις οποίες τουριστικά λεωφορεία προσπερνούν φορτηγά» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που αναρτώνται.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα διώρυγα στο Σουέζ δίπλα στην υπάρχουσα που έχει συμπληρώσει 145 χρόνια, σε ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επέκταση του εμπορίου κατά μήκος της πιο σύντομης ναυτικής οδού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Ημερομηνία: 18-10-2014

Με αυξημένη χωρητικότητα 67.000 θεατών (πριν τα βελτιωτικά έργα χωρούσε 60.000), το νέο στάδιο της Ολιμπίκ Μαρσέιγ καλύπτεται, πλέον, από 65.000 τετραγωνικά μέτρα λευκής οροφής με κυματιστό στέγαστρο που θα προφυλάσσει τον κόσμο από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Ημερομηνία: 18-10-2014

Νέος διπλός διαγωνισμός είναι και επίσημα στον αέρα από την Εγνατία Οδό ΑΕ που αφορά την λειτουργία και συντήρηση του βασικού άξονα και των Κάθετων αξόνων. Η κάθε σύμβαση θα έχει διάρκεια 3 χρόνια από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Ημερομηνία: 17-10-2014

Μετά από χθεσινή επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Νίκου Ταγαρά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Δημήτρη Ιατρίδη, το έργο της κατασκευής του φράγματος Ασωπού απεμπλέκεται από εκκρεμότητες και μπορεί να προχωρήσει.
Ημερομηνία: 16-10-2014

Έργα ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιούνται στο λιμάνι του Κατακόλου της Ηλείας, με τα οποία θα αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές και θα δημιουργηθούν χώροι υποδοχής και εξυπηρέτησης των επισκεπτών, που αποβιβάζονται από τα κρουαζιερόπλοια.
Ημερομηνία: 16-10-2014

Τον διαγωνισμό για την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού ΤΑΡ προκήρυξε την Τετάρτη η Κοινοπραξία του έργου.
Ημερομηνία: 15-10-2014

Συνεργασία με τους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης για την ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου ξεκινάει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος.
Ημερομηνία: 15-10-2014

Η ραχοκοκαλιά του κατασκευαστικού δυναμικού της χώρας έχει αποκλειστεί από το νέο ΕΣΠΑ υποστηρίζουν οι διοικήσεις των μικρότερων τεχνικών εταιρειών. Ζητούν στοιχεία για την κατανομή των κονδυλίων καθώς θεωρούν πως η πλειοψηφία οδεύει προς 5 - 10 μεγάλα έργα.
Ημερομηνία: 14-10-2014

Για το τέλος του 2015, αντί του Αυγούστου του ίδιου έτους μετατίθεται, όπως όλα δείχνουν, η παράδοση και του οδικού τμήματος Μαλιακού - Κλειδιού Ημαθίας. Αιτία για την καθυστέρηση είναι, σύμφωνα με την κοινοπραξία, η «σύμπτωση» του νέου τμήματος στα Τέμπη με τη γραμμή του ΟΣΕ και η ανακάλυψη νέων αρχαιολογικών ευρημάτων στην περιοχή του Πλαταμώνα.
Ημερομηνία: 14-10-2014

Μέχρι το 2020 η Ελλάδα θα έχει ένα πλήρες δίκτυο, κλειστών, αυτοκινητόδρομων εφάμιλλο με αυτό πολλών χωρών της Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία και τα χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Μεταφορών. Η διαδρομή Πάτρα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, μήκους 750 χιλιομέτρων θα είναι πλήρως κατασκευασμένη μέσα στους επόμενους 14 μήνες και θα διανύεται σε περίπου 6 ώρες.
Ημερομηνία: 14-10-2014

Εκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ στις 11 Νοεμβρίου, με αντικείμενο την έγκριση του Φιλικού Διακανονισμού με την Cosco αναμένεται να συγκαλέσει η διοίκηση του λιμανιού, μετά το «πράσινο φως» που άναψε το Ελεγκτικό Συνέδριο στη σχετική συμφωνία.
Ημερομηνία: 13-10-2014

Στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των πρώτων δέκα «έξυπνων στάσεων», παρουσία του υπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ημερομηνία: 12-10-2014

Διαβεβαιώσεις για επαναλειτουργία εντός εξαμήνου της σιδηροδρομικής γραμμής Ναύπλιο - 'Αργος - Κόρινθος με άμεση αποκατάσταση και ανακαίνιση του υπάρχοντος σιδηροδρομικού δικτύου, καθώς και του τερματικού σταθμού στο Ναύπλιο παρείχε στον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Α.Ε. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, που επισκέφθηκε την Αργολίδα και το Ναύπλιο.
Ημερομηνία: 11-10-2014

Tον Φεβρουάριο του 2015 αναμένεται να βγει στον «αέρα» ο διαγωνισμός για την υλοποίηση του ενοποιημένου σταθμού KTEΛ στον Eλαιώνα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα δώσει ανάσα στην Aττική, καθώς θα αποσυμφορήσει κεντρικές αρτηρίες, όπως η οδός Λιοσίων, η Λ. Kηφισού αλλά και η Λ. Aλεξάνδρας και οι περιφερειακές οδοί γύρω από την Πλατεία Kαραΐσκάκη.
Ημερομηνία: 11-10-2014

Στα 24,6 εκ. ευρώ διαμορφώνεται για το 2015 ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Θεσσαλονίκης, που αναμένεται να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Ο προϋπολογισμός της δημοτικής αρχής για τη νέα χρονιά είναι αυξημένος περίπου κατά 5% σε σχέση με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2014, που φθάνει τα 23,4 εκατ. ευρώ.
Ημερομηνία: 11-10-2014

Επεκτείνεται το τραμ προς Αργυρούπολη και Πατησίων, ενώ εντατικά συνεχίζεται η κατασκευή επέκτασης της Α’ φάσης του μέσου σταθερής τροχιάς προς Πειραιά. Οι νέες επεκτάσεις, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 95 εκατ. ευρώ, χαρακτηρίζονται αναγκαίες καθώς εξυπηρετούν και συνδέουν πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Ημερομηνία: 10-10-2014

Στις «Αττικές Διαδρομές», θυγατρική της Αττικής Οδού, παραμένει για ακόμα 4 χρόνια ο έλεγχος των διοδίων της Εγνατίας Οδού. Με μια σύμβαση-ομπρέλα, η εταιρεία αναλαμβάνει έναντι 48 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία και συντήρηση των 8 σημερινών σταθμών, μέχρι τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων τους και την προσθήκη νέων σταθμών διοδίων.
Ημερομηνία: 10-10-2014

Το «πράσινο φως» από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έλαβε μελέτη που προβλέπει την πρόσβαση στο εσωτερικού του Ερεχθείου για τη διαμόρφωση του μνημείου.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr