Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014
Ευρωπαική Ένωση: Μέχρι το 2030 απαιτούνται έργα 2,5 τρισ ευρώ στην ενέργεια!
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 29-07-2014

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της γραμμής Αθήνα – Πάτρα του σιδηροδρομου, με τις εργασίες να εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς. Η αποπεράτωση του τμήματος αυτού θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με την Αχαϊα, απόσταση που θα διανύεται με τρένο σε 1 ώρα και 50 λεπτά.
Ημερομηνία: 28-07-2014

Η συμπρωτεύουσα φιλοδοξεί να αποκτήσει το δικό της αστικό σιδηρόδρομο που θα συνδέει το κέντρο με τις δυτικές συνοικίες της πόλης, ως εναλλακτική λύση μετακίνησης για τους πολίτες που ζουν στα δυτικά της πόλης και θέλουν να μετακινηθούν στο κέντρο, ενώ θα παίξει ρόλο και στη μεταφορά των εμπορευμάτων.
Ημερομηνία: 25-07-2014

Έξι έργα βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής αλλά και θερμικής ενέργειας, συνολικής επένδυσης 35-40 εκατ. ευρώ, έχει εντάξει στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό για την Κεντρική Μακεδονία και, την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Ημερομηνία: 24-07-2014

Ευρήματα των όψιμων μεταβυζαντινών χρόνων, αποσπασματικά διατηρημένα, που δεν συνιστούν μνημειακό σύνολο, ήρθαν στο φως κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης, στο νότιο τμήμα του σταθμού «Αγία Σοφία».
Ημερομηνία: 24-07-2014

Άμεσα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του μνημειακού συνόλου των Δώδεκα Αποστόλων, στη Θεσσαλονίκη, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης χθες Τετάρτη 23 Ιουλίου.
Ημερομηνία: 24-07-2014

Στους 50 ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης συμπεριλαμβάνεται o Oμιλος Ελλάκτωρ. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων Deloitte.
Ημερομηνία: 23-07-2014

Δημοπρατείται στο επόμενο δεκαήμερο ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στη Θέρμη, ο βιολογικός καθαρισμός στον κάμπο της περιοχής, ο οποίος με συλλεκτήριους αγωγούς θα παραλαμβάνει και θα επεξεργάζεται τα λύματα εννέα οικισμών.
Ημερομηνία: 22-07-2014

Σε ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο οραματίζεται να μετατρέψει η περιφέρεια Αττικής την εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Ανάργυροι - Λαύριο, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.
Ημερομηνία: 22-07-2014

O δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της χρηματοδότησης του αναπτυξιακού προγράμματος της πρωτεύουσας «Έργο Αθήνα» για το 2015 και των συγχρηματοδοτούμενων έργων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Ημερομηνία: 22-07-2014

Τον διακόπτη της σπατάλης του οδικού φωτισμού στον οποίο ετησίως δαπανώνται εκατομμύρια ευρώ και υπολογίζεται ότι καταναλώνεται 1 MW (!) συνολικά επιχειρεί να κατεβάσει με δύο πρωτοβουλίες η πολιτεία.
Ημερομηνία: 22-07-2014

Παραγγελίες αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων για ναυπηγικά προγράμματα εξασφάλισε η Ένωση των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού, HEMEXPO, ένα μόλις μήνα μετά την ίδρυσή της.
Ημερομηνία: 22-07-2014

«Φωτιές» εξακολουθεί να ανάβει η υπόθεση της εκτροπής του Αχελώου.
Ημερομηνία: 21-07-2014

Χωρίς «ρεύμα» παραμένουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα, τα οποία, πέρα από τα άλλα προβλήματα, ακόμα αναζητούν την... πρίζα τους. Ναι, δεν είναι σχήμα λόγου, καθώς βρισκόμαστε σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης η οποία θα ρυθμίζει τους όρους πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, έτσι ώστε να καλύπτεται και η φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.
Ημερομηνία: 20-07-2014

Η πρώτη κίνηση για το περίφημο «άνοιγμα της πόλης προς τη θάλασσα» βρίσκεται πλέον στο κομβικό πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη: την περασμένη Πέμπτη, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του έργου και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη δημοπράτησή του. Εφόσον δεν υπάρξει κάποια ανατροπή, το έργο θα ξεκινήσει εντός του 2015.
Ημερομηνία: 19-07-2014

Προϊόν της αμερικανικής skyTran, το σύστημα σταθερής τροχιάς περιλαμβάνει διθέσια βαγόνια, τα οποία κινούνται «κρεμασμένα» από σταθερές, εναέριες ράγες, σε ύψος λίγων εκατοντάδων μέτρων από το έδαφος.
Ημερομηνία: 19-07-2014

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος, ανέφερε ότι το μουσείο θα έχει ως θέμα την ελληνική μυθολογία και στόχος είναι αυτή η υποβρύχια γκαλερί να αποτελέσει το πρώτο τού είδους του στην Ευρώπη, ώστε να εμπλουτίσει την εμπειρία του τουρίστα και να προσελκύσει τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.
Ημερομηνία: 19-07-2014

Ένα ακόμη λαμπρό παράδειγμα τεχνολογικής προόδου μας παρουσιάζουν Κινέζοι μηχανικοί. Το εντυπωσιακό κατόρθωμα αφορά την περιστροφή κατά 106o ενός τμήματος γέφυρας, βάρους 17.000 τόνων!
Ημερομηνία: 19-07-2014

Κατέρρευσε τμήμα της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών στο Μελίσσι Κορινθίας, λίγο πριν από το Ξυλόκαστρο.
Ημερομηνία: 18-07-2014

Σε «λίφτινγκ» στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση, η οποία φέρεται για το λόγο αυτό ότι έχει λάβει και τη γνώμη ειδικών από τον χώρο των κατασκευών και της ενέργειας.
Ημερομηνία: 18-07-2014

Μελέτες, οι οποίες είναι έτοιμες προς χρηματοδότηση και έχουν στόχο να δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, κατέθεσε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
Ημερομηνία: 17-07-2014

Το έργο έχει ενταχθεί και εκτελείται με χρήματα του ΕΣΠΑ. Οι εργασίες αφορούν τη στερέωση και αποκατάσταση του μεγάλου νοτιοδυτικού πύργου στο κάστρο της Ακροκορίνθου, που είναι γνωστός ως Φράγκικος Πύργος, η συντήρηση του κτιρίου μέσω της αντιμετώπισης των δομικών του προβλημάτων και η ανάδειξη και η βελτίωσης της επισκεψιμότητάς του.
Ημερομηνία: 17-07-2014

Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, υπέγραψε σήμερα την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την ολοκληρωμένη ανάπλαση του μετώπου της μητροπολιτικής περιοχής της πρωτεύουσας προς το Φαληρικό όρμο, από την εκβολή του ποταμού Κηφισού μέχρι την απόληξη της λεωφόρου Συγγρού.
Ημερομηνία: 17-07-2014

Με ανανεωμένο πρόσωπο θα υποδέχεται τους επισκέπτες του ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία του αθηναϊκού κένρου. Και αυτό, διότι έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες στην πτέρυγα επί της οδού Νεοφύτου Δούκα που θα δώσουν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης καινούργιο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό στην είσοδο, το φιλόξενο καφέ αλλά και το art shop.
Ημερομηνία: 17-07-2014

Η Πάτρα θα γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών με την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων
Ημερομηνία: 17-07-2014

Ανακοίνωση - απάντηση στο ΤΕΕ/ΤΚΜ, σχετικά με το επίμαχο θέμα των αρχαιοτήτων στον σταθμό «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης εξέδωσε η Αττικό Μετρό
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr