Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 19-09-2014

Προς διευκόλυνση των οδηγών, η εταιρία λειτουργίας, Αττικές Διαδρομές, θα εγκαταστήσει κατευθυντήρια σήμανση στην παράκαμψη. Επιπλέον οι οδηγοί θα μπορούν να πληροφορούνται τις κυκλοφοριακές συνθήκες καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, το 1024.
Ημερομηνία: 19-09-2014

Φρένο θέτει η περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου σε διαγωνισμούς έργων, που προκηρύχθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Ημερομηνία: 19-09-2014

Πέντε μεγάλα έργα θα μοιραστούν τα συνολικά 815 εκατ. ευρώ που χορηγεί η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στη χώρα μας, μετά την υπογραφή των σχετικών δανειακών συμβάσεων εχθές στην Αθήνα.
Ημερομηνία: 18-09-2014

Υπεγράφησαν από το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος τα σχέδια διαχείρισης Υδατικών Πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και ανοίγει ο δρόμος για το έργο του της Μεσοχώρας, το οποίο είχε “κολλήσει” διότι ήταν συνδεδεμένο με τα έργα εκτροπής του ποταμού Αχελώου.
Ημερομηνία: 18-09-2014

Την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ και την επέκταση του Μετρό στη Θεσσαλονίκη έρχεται να χρηματοδοτήσει η δανειακή σύμβαση των 500 εκατ. ευρώ που υπεγράφη μεταξύ του υπουργού Υποδομών, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), κ. Βέρνερ Χόγιερ.
Ημερομηνία: 18-09-2014

Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, του Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ, Νίκου Ταγαρά και της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, για την απόφαση έγκρισης των Σχεδίων Διαχείρισης Υδατικών Πόρων Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός, Νίκος Ταγαράς και την απεμπλοκή του Υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας που προβλέπεται σε αυτά.
Ημερομηνία: 18-09-2014

Το “πράσινο φως” για την άμεση προώθηση σημαντικών έργων υποδομής στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα έδωσε χθες, σε ευρεία σύσκεψη, ο υπουργός Υποδομών, Μιχ. Χρυσοχοΐδης. Μεταξύ αυτών και η διέλευση του σιδηροδρόμου από την πόλη της Πάτρας και η σύνδεσή του με το λιμάνι.
Ημερομηνία: 18-09-2014

Ένα θρυλικό ελληνικό αυτοκίνητο, το διάσημο «Pony» θα ξαναβγεί, όπως όλα δείχνουν, σε κυκλοφορία καθώς φαίνεται να ξεπεράστηκαν τα εμπόδια για την αυτοκινητοβιομηχανία PONY- NAMCO.
Ημερομηνία: 17-09-2014

Ευρεία σύσκεψη για την πορεία των σιδηροδρομικών έργων πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ημερομηνία: 17-09-2014

Αύριο η υπογραφή των συμφωνιών παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Ενέργειας και Υποδομών
Ημερομηνία: 16-09-2014

Κοινή υπουργική απόφαση για την παραχώρηση του αεροδρομίου της Τρίπολης για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και την Πολιτική Αεροπορία υπέγραψαν ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον υπουργό Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ημερομηνία: 16-09-2014

Στην υπογραφή συμφωνιών συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει μεθαύριο Πέμπτη στην Αθηνά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.
Ημερομηνία: 16-09-2014

Σε δύο εβδομάδες θα κληθούν οι επτά κοινοπραξίες που έχουν εκδηλώσει μη δεσμευτικό ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Ημερομηνία: 14-09-2014

Τη δημιουργία υπεραξιών στην αγορά κατοικίας μιας σειράς περιοχών της Αττικής μπορεί να προκαλέσει η κινητικότητα που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τη δρομολόγηση των έργων για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, η οποία επανέρχεται εκ νέου στην ημερήσια διάταξη, ύστερα από αρκετά χρόνια λήθης.
Ημερομηνία: 14-09-2014

Τη διάθεση 580 εκατ. ευρώ μέσω του χρηματοδοτικού μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) στη χώρα μας για υποδομές μεταφορών ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι πόροι θα κατευθυνθούν κατά κύριο λόγο σε σιδηροδρομικά και οδικά έργα, ιδίως όσα έχουν διασυνοριακό χαρακτήρα.
Ημερομηνία: 12-09-2014

Στην οδό Πανεπιστημίου περιηγήθηκε ο Γενικός Γραματτέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, εξηγώντας στην κάμερα της διαδικτυακής τηλεόρασης του ΑΠΕ-ΜΠΕ τα σημεία ανάπλασης της πρωτεύουσας και τα σημεία εμπορικής ανάπτυξης.
Ημερομηνία: 12-09-2014

Tη σύμβαση για τις υπολειπόμενες εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη υπέγραψαν σήμερα η ΕΡΓΟΣΕ και η ανάδοχος του έργου Η ΜΕΤΚΑ θα είναι ο ανάδοχος για τις υπολειπόμενες εργασίες στο σιδηροδρομικό δίκτυο από το Κιάτο μέχρι τη Ροδοδάφνη.
Ημερομηνία: 12-09-2014

Το «πράσινο φως» για την αναβάθμιση των υποδομών έξι χερσαίων μεθοριακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας, δόθηκε με την προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης και των δήμων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σιντικής και Φλώρινας.
Ημερομηνία: 11-09-2014

H σημαντικότερη αστική ανάπλαση στη χώρα και μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ, αυτή στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού εξελίσσεται σε θρίλερ και κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των δικαστικών εμπλοκών.
Ημερομηνία: 11-09-2014

Αφορμή το νέο οργανόγραμμα του υπουργείου Υποδομών - Δημιουργείται νέα διεύθυνση που θα δημοπρατεί τα έργα παραχώρησης
Ημερομηνία: 11-09-2014

Παγώνει προσωρινά η υπογραφή της σύμβασης για την πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας «Ελληνικό ΑΕ», με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επικαλείται τυπικούς και τεχνικούς λόγους. Εντός 15 ημερών, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να προχωρήσει σε αίτηση ανάκλησης της απόφασης, ενώ η κοινοπραξία της Lamda Development που έχει αναλάβει την ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, έναντι 915 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο για προσωρινό κώλυμα.
Ημερομηνία: 11-09-2014

Αναπτυξιακά ομόλογα με στόχο να εξευρεθούν πόροι 24 δισ. ευρώ, που θα χρηματοδοτήσουν έργα υποδομής. προτείνει σε μελέτη της η PWC.
Ημερομηνία: 11-09-2014

Ζήτημα λίγων εβδομάδων καθίσταται πια η δημοπράτηση της πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου και της επέκτασης του τραμ από το Σύνταγμα ως την πλατεία Αιγύπτου από την Αττικό Μετρό, δηλαδή του εμβληματικού έργου που υπόσχεται να αλλάξει το κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, έχει γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός του έργου με στόχο να υπάρξει η λιγότερη δυνατή όχληση των Αθηναίων από τις εργασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν, τα έργα θα προχωρούν σε φάσεις ανά οικοδομικό τετράγωνο, ούτως ώστε να μένουν ανοιχτές οι οδικοί διέξοδοι των κάθετων οδών της Πανεπιστημίου.
Ημερομηνία: 11-09-2014

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της αναδόχου εταιρείας Ελληνικά Καλώδια για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών των Κυκλάδων με το Λαύριο.
Ημερομηνία: 10-09-2014

Η νέα έκθεση της PwC, με τίτλο «Capital Markets: The Rise of Non-Bank Infrastructure Project Finance», παρουσιάζει την αυξανόμενη βαρύτητα που αποκτά παγκοσμίως η συμπληρωματική χρηματοδότηση έργων, όπως τα Ομόλογα Έργου, και τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής αγοράς Ομολόγων Έργου.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr