Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 30-10-2014

Με το ενδιαφέρον των επενδυτών κυριολεκτικά πάνω τους, μετά και την επιτυχή έκβαση των πρόσφατων stress tests, οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν με το χέρι στην... τσέπη, έτοιμες να επενδύσουν περί τα 3 δισ. ευρώ σε έργα υποδομής, η πραγματοποίηση των οποίων θα συντελεστεί και με την συμμετοχή βεβαίως του ιδιωτικού τομέα –εγχώριου και ξένου.
Ημερομηνία: 30-10-2014

Ποιοι είναι οι 6 προβληματικοί οδικοί άξονες, όπως καταγράφονται σε έκθεση που απέστειλε στα υπουργεία Μεταφορών και Ανάπτυξης η ΟΦΑΕ
Ημερομηνία: 30-10-2014

Μια άνευ προηγουμένου έκρηξη στην κατασκευή φραγμάτων για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας είναι σε εξέλιξη, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες και τις αναδυόμενες οικονομίες.
Ημερομηνία: 30-10-2014

Με σειρά ενεργειακών παρεμβάσεων, ένα οικοδομικό τετράγωνο εργατικών πολυκατοικιών του δήμου Αγίας Βαρβάρας μετατρέπεται σε σύγχρονη, βιώσιμη γειτονιά, «σχεδόν μηδενικού ισοζυγίου ενέργειας»
Ημερομηνία: 30-10-2014

Στον σταθμό της Πλατείας Ελευθερίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού, αναμένεται να έχει φτάσει ο Μετροπόντικας μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, όπως ενημέρωσε σήμερα τον δήμαρχο της πόλης, Σταύρο Κασιμάτη, αντιπροσωπεία της Αττικό Μετρό.
Ημερομηνία: 29-10-2014

Τρεις διαγωνισμοί με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) θα προχωρήσουν εντός Νοεμβρίου καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθενται προσφορές σε τρεις διαγωνισμούς, ενώ μέσα στον χρόνο πιθανώς θα ξεκινήσει ένας ακόμα, όπως ανέφερε στο συνέδριο της A-Energy που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νίκος Μαντζούφας.
Ημερομηνία: 28-10-2014

Το σχέδιο μελετάται να εφαρμοστεί πιλοτικά στη συνοικία Μπακ Μπέι. «Οι δρόμοι και οι λεωφόροι του Μπακ Μπέι αυτή τη στιγμή βρίσκονται ενάμιση μέτρο πάνω από την στάθμη της παλίρροιας, οπότε αν η στάθμη της θάλασσας ανέβει, όπως αναμένεται, τότε στα τέλη του αιώνα μας θα είναι βυθισμένοι», λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και εκ των εισηγητών της ιδέας, Τζον Μακόμπερ.
Ημερομηνία: 27-10-2014

H EPΓOΣE προχωρεί στη δημοπράτηση έργων και μελετών πάνω από 318 εκατ. ευρώ με στόχο την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του άξονα Πάτρα - Aθήνα - Θεσσαλονίκη - Eιδομένη, αλλά και τη σύνδεσή του με μεγάλα εμπορευματικά και επιβατικά λιμάνια.
Ημερομηνία: 27-10-2014

Η «ανομβρία» του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και οι περιορισμένοι ευρωπαϊκοί πόροι της νέας προγραμματικής περιόδου καθιστούν αναγκαία την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη συγκοινωνιακών και περιβαλλοντικών υποδομών
Ημερομηνία: 25-10-2014

Η ανέγερση της νέας «Μεγάλης Βρεταννίας» στα τέλη της δεκαετίας του ’50 υπήρξε ένα επίτευγμα για την Αθήνα, ίσως αξεπέραστο. Είναι ίσως το μόνο κομψό παράδειγμα που έχουμε στην Αθήνα ευφυούς προσαρμογής της μορφολογίας ιστορικού ρυθμού σε σύγχρονες ανάγκες.
Ημερομηνία: 25-10-2014

Το επιχειρησιακό πλάνο δίνει έμφαση στο κρίσιμο έργο της επέκτασης και εκβάθυνσης του έκτου προβλήτα του λιμανιού από τα 12 στα 16 μέτρα, προκειμένου να μπορεί να δέχεται μεγάλα πλοία πάνω από 60 – 70 χιλιάδων τόνων. Επίσης, προβλέπει επενδύσεις που αφορούν σε αγορά αναγκαίου εξοπλισμού και στη διαμόρφωση αποθήκης.
Ημερομηνία: 24-10-2014

Την καταγραφή των δικαιούχων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) προκειμένου να διατεθούν 136 κατοικίες προβλέπουν οι υπουργικές αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Ημερομηνία: 23-10-2014

Μένει ή φεύγει ο ανάδοχος της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης; Σταματάει το έργο του Μετρό αν αποχωρήσει ή συνεχίζεται; Αυτά τα δύο ερωτήματα ελπίζουμε ότι θα απαντηθούν οριστικά τις επόμενες ημέρες και οπωσδήποτε πριν την 1η Δεκεμβρίου, ημερομηνία που λήγει σύμφωνα με τον εργολάβο η οριακή προθεσμία της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας AIASA και της Αττικό Μετρό ΑΕ που είναι και ο κύριος του έργου.
Ημερομηνία: 23-10-2014

Τη χορήγηση δανείων για έργα υποδομής στην Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ισπανία και τη Μάλτα, συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος από το συνολικό ποσό των 8,4 δισ. ευρώ, που ενέκρινε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ για χορήγηση δανείων.
Ημερομηνία: 23-10-2014

Τη διενέργεια διαγωνισμών για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης έως και εννέα δημόσιων ορυχείων και 20 δημοσίων μεταλλείων εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος- Ενέργειας μετά την ολοκλήρωση του έργου της καταγραφής και της ψηφιακής αποτύπωσης των 114 Δημόσιων Μεταλλευτικών Χώρων και των 22 Δημόσιων Εκτάσεων Βιομηχανικών Ορυκτών που υπάρχουν στη χώρα.
Ημερομηνία: 23-10-2014

Την διαβεβαίωση πως τα έργα της Πανεπιστημιούπολης θα υλοποιηθούν έκανε σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.
Ημερομηνία: 22-10-2014

Υπέρ της συνέχισης των έργων κατασκευής της χωματερής (Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αποβλήτων) στην θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού Αττικής απεφάνθη το Συμβούλιο της Επικρατείας
Ημερομηνία: 22-10-2014

Eπτά μεγάλα έργα αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα:
Ημερομηνία: 20-10-2014

Πρωτοβουλία για να προχωρήσει η ανάπλαση του δυτικού παράκτιου μετώπου από τα δυτικά όρια του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, μέχρι και μετά το Καλοχώρι, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος, ύστερα από αυτοψία σε σημεία όπου υπάρχει σοβαρή περιβαλλοντική επιβάρυνση, στη Μενεμένη και στο Καλοχώρι.
Ημερομηνία: 20-10-2014

Στη γραμμή 224, η οποία συνδέει την Καισαριανή με τα δικαστήρια της Ευελπίδων, ξεκίνησε πιλοτικά η λειτουργία των πρώτων δέκα «έξυπνων στάσεων», παρουσία του υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ημερομηνία: 20-10-2014

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σε 4.000 δημόσιους χώρους 310 δήμων θα μπορούν να έχουν από τον ερχόμενο χρόνο όλοι οι πολίτες.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι το νέο τρένο θα είναι σε θέση να μεταφέρει εργαζομένους από το Τόκιο προς την Ναγκόγια με την εκτυφλωτική ταχύτητα των 300 μιλίων/ώρα χάρη στην τεχνολογία της μαγνητικής αιώρησης.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Διαβάζοντας σε διεθνή ταξιδιωτικά sites τις περιγραφές τουριστών από την εμπειρία της οδήγησης στην Κρήτη, δεν μπορείς παρά... να γελάσεις. «Συνθήκες οδήγησης Λατινικής Αμερικής», «δρόμοι που μετατρέπονται σε μια στροφή από αυτοκινητόδρομοι σε επαρχιακοί, με αποτέλεσμα να βρίσκεσαι αντιμέτωπος με τρακτέρ και πρόβατα», «δρόμοι γεμάτοι λακκούβες και απότομες στροφές, στις οποίες τουριστικά λεωφορεία προσπερνούν φορτηγά» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που αναρτώνται.
Ημερομηνία: 19-10-2014

Η Αίγυπτος σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα διώρυγα στο Σουέζ δίπλα στην υπάρχουσα που έχει συμπληρώσει 145 χρόνια, σε ένα έργο πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την επέκταση του εμπορίου κατά μήκος της πιο σύντομης ναυτικής οδού μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Ημερομηνία: 18-10-2014

Με αυξημένη χωρητικότητα 67.000 θεατών (πριν τα βελτιωτικά έργα χωρούσε 60.000), το νέο στάδιο της Ολιμπίκ Μαρσέιγ καλύπτεται, πλέον, από 65.000 τετραγωνικά μέτρα λευκής οροφής με κυματιστό στέγαστρο που θα προφυλάσσει τον κόσμο από τις κακές καιρικές συνθήκες.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr