Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 02-10-2014

Μια σημαντική δράση που θα συμβάλλει τόσο στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του όσο και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το δημότη, μέσα από την ψηφιακή σύγκλιση στη γεωγραφική περιοχή δικαιοδοσίας του, προωθεί ο Δήμος Κιλκίς.
Ημερομηνία: 02-10-2014

Στις πτώσεις βράχων από την Ακρόπολη και τις εργασίες που χρειάζονται για να αποκατασταθούν οι ζημιές αναφέρεται δημοσίευμα των βρετανικών Times με τίτλο «Η Ακρόπολη καταρρέει προειδοποιούν Έλληνες μηχανικοί»
Ημερομηνία: 01-10-2014

Στη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας αξιοποίησης προϊόντων και υπηρεσιών έρευνας και καινοτομίας προχωρά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Όπως ανακοίνωσε, προτίθεται να προβεί σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με την εταιρεία Εvolution Projects Software– Consulting, με σκοπό την ανάθεση του έργου.
Ημερομηνία: 01-10-2014

Σε λειτουργία τέθηκε σήμερα, ο νέος σταθμός του Προαστιακού στον Ταύρο, που αποτελεί τμήμα της διαδρομής μεταξύ Πειραιά και Αθηνών. Ο νέος σταθμός, που βρίσκεται μεταξύ Ρουφ και Ρέντη εκτιμάται ότι θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών, δεδομένης και της θέσης του σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή.
Ημερομηνία: 01-10-2014

Την έναρξη των διαδικασιών για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος «Βιώσιμες Πόλεις-Μαθιός Καρλαύτης» ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα φέρει το όνομα του αείμνηστου καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που υπήρξε ο εμπνευστής του.
Ημερομηνία: 30-09-2014

Κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας και κατατάσσεται ανάμεσα στα σημαντικότερα κτίρια της σύγχρονης ελληνικής αρχιτεκτονικής. Στην πραγματικότητα είναι ένα ξεχασμένο βιομηχανικό κτίριο που «ψήλωσε» και απέκτησε νέους χώρους. Με το ιδιαίτερο στιλ του, βοηθά στην ανάδειξη μιας περιοχής που δύο φορές στο παρελθόν είχε χάσει το «στοίχημα».
Ημερομηνία: 30-09-2014

Έως το Νοέμβριο αναμένεται να δημοπρατηθεί η μονάδα βιολογικού καθαρισμού στη Γεωργιούπολη Χανίων με προϋπολογισμό 18,5 εκατ. ευρώ. Το θέμα απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν στην έδρα του δήμου Αποκορώνου, τις Βρύσσες, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος της περιοχής Χαράλαμπος Κουκιανάκης.
Ημερομηνία: 29-09-2014

Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων με το οποίο οι χρήστες του αυτοκινητόδρομου δεν είναι αναγκασμένοι να κάνουν πυκνές στάσεις για πληρωμές διοδίων, ανά 50-60 χιλιόμετρα και κυρίως δεν θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση για μικρότερες ή μεγαλύτερες διαδρομές.
Ημερομηνία: 29-09-2014

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου, Αριστείδη Βίτσιο, τα έργα ανάπλασης, η συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η ολοκλήρωση του master plan έως 31/12/2014, θα επιτρέψουν την πλήρη αξιοποίηση και εκμετάλλευση των χερσαίων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων.
Ημερομηνία: 29-09-2014

Ακόμη και πριν το τέλος του 2014 μπορεί να αρχίσει η κατασκευή του αυτοκινητοδρομίου στην Πάτρα, το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει την πρώτη πίστα αυτοκινήτου προδιαγραφών Formula 1 στην Ελλάδα.
Ημερομηνία: 27-09-2014

Σε ισχύ τίθενται από τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης (περιοχή αερογέφυρας Σταυρούπολης) εξαιτίας των εργασιών για την κατασκευή του κόμβου Λαγκαδά, που θα διαρκέσουν ένα χρόνο.
Ημερομηνία: 27-09-2014

Αβεβαιότητα επικρατεί τόσο το έργο της υποθαλάσσιας ζεύξης Λευκάδας - Αιτωλοακαρνανίας όσο και για την τύχη της πλωτής γέφυρας που αποτελεί την οδική σύνδεση του νησιού με την ηπειρωτική χώρα.
Ημερομηνία: 27-09-2014

Τον Οκτώβριο του 2015 θα ολοκληρωθεί το έργο της μεγάλης παράκαμψης της Σπάρτης στο πολύπαθο τμήμα Σκούρα - Πυρί, ανέφερε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, επισκεπτόμενος το εργοτάξιο του έργου, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα, περιφερειακούς συμβούλους και κλιμάκιο της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας.
Ημερομηνία: 27-09-2014

Υπεγράφη την Παρασκευή η σύμβαση για την ανάταξη της σηματοδότησης του σιδηροδρομικού δικτύου μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας ΤΟΜΗ - ALSTOM, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια και να κλείσει μία πονεμένη ιστορία του ΟΣΕ.
Ημερομηνία: 27-09-2014

«Τέλος» στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται στις άκρες των πεζοδρομίων και προκαλούν τη δυσφορία των κατοίκων και των επισκεπτών, λόγω της δυσοσμίας και της εικόνας που παρουσιάζουν, σχεδιάζει να βάλει, σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία: 26-09-2014

Κέντρο Αθήνας- Ζωγράφου σε πέντε λεπτά, Άλσος Βεϊκου -κέντρο Αθήνας σε 10 λεπτά, αεροδρόμιο Σπατών-λιμάνι Πειραιά σε 45 λεπτά, παραλιακή αλά Μονακό, υπερσύχρονη Εθνική Βιβλιοθήκη και Λυρική Σκηνή, ξενοδοχεία έξι αστέρων, και ο άξονας που συνδέει την Ομόνοια με το Σύνταγμα πεζόδρομος.
Ημερομηνία: 25-09-2014

Τον ερχόμενο Δεκέμβριο δημοπρατείται το πρώτο τμήμα της Γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας ενώ οι εργασίες κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2015, όπως επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επεκτείνοντας τη γραμμή σε 14 σταθμούς τελικά κι όχι σε 9 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Ημερομηνία: 25-09-2014

Ενα από τα πιο γνωστά «κτίρια - φαντάσματα» του κέντρου της Αθήνας, αυτό του παλαιού υπουργείου Παιδείας στην οδό Μητροπόλεως, πρόκειται να αποκτήσει και πάλι ζωή.
Ημερομηνία: 25-09-2014

Σε πιλοτική ανάπτυξη 15 σημείων φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αθήνα και την Κοζάνη προχωρά η ΔΕΗ
Ημερομηνία: 25-09-2014

Τη δημοπράτηση του πρώτου τμήματος της γραμμής 4 του Μετρό από Άλσος Βεΐκου έως Γουδή συνολικού μήκους 14 χλμ θα ανακοινώσουν εντός της ημέρας ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχoΐδης και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας.
Ημερομηνία: 24-09-2014

Το μετρό του Λονδίνου θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση τα σαββατοκύριακα αρχής γενομένης από τις 12 Σεπτεμβρίου 2015, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Μέσων Μαζικής Μεταφοράς του Λονδίνου (Transport for London, TfL).
Ημερομηνία: 24-09-2014

Έως το τέλος του Οκτωβρίου, με ειδική διάταξη, αναμένεται να «ξεκλειδώσουν» οι διαδικασίες για την προκήρυξη του έργου αποκατάστασης των πληγέντων της Κεφαλλονιάς, 7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ανοικοδομηθούν οι οικισμοί της περιοχής.
Ημερομηνία: 24-09-2014

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την επανεκκίνηση των έργων της Κάρλας και τον καθορισμό χρονοδιαγράμματος ενεργειών, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Ημερομηνία: 23-09-2014

Τη διάθεση 35,3 εκατ. ευρώ στην Ολυμπία Οδό ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών, ανεβάζοντας στα 671,8 εκατ. ευρώ το ποσό που έχουν λάβει ο κατασκευαστής και ο παραχωρησιούχος από την αρχή του έργου.
Ημερομηνία: 23-09-2014

Due Diligence για την αποδοτικότητα και τα οφέλη του έργου, θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την Γραμμή 4 του μετρό.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα
Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr