Σάββατο, 25 Απριλίου 2015
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα

Ημερομηνία: 25-04-2015

Το εξαιρετικό κτίριο αρ νουβό «Ακροπόλ» της Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Πολυτεχνείο, θα φωτιστεί και πάλι, θα «ζωντανέψει».
Ημερομηνία: 25-04-2015

Ο Μετροπόντικας κάνει εντυπωσιακή είσοδο στον υπό κατασκευή σταθμό Μετρό ΝΙΚΑΙΑ. Είναι ο τρίτος κατά σειρά σταθμός που μπήκε μετά την ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ και τον ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ. Επόμενη στάση του μετροπόντικα ο σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ.
Ημερομηνία: 24-04-2015

«Κόντρα» ανάμεσα στον αναπλ. υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και στον τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας σε θέματα υποδομών Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν οι επικριτικές ανακοινώσεις του τελευταίου.
Ημερομηνία: 24-04-2015

Τις δραματικές συνέπειες της συνεχιζόμενης εξαιρετικά σοβαρής οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας εξακολουθεί να βιώνει ο ελληνικός κατασκευαστικός κλάδος, όπως επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιρειών Ανωτέρων Τάξεων (ΣΤΕΑΤ)
Ημερομηνία: 24-04-2015

Το θέμα των υδατοδρομίων ανοίγει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς εξετάζει τη δημιουργία μητροπολιτικού υδατοδρομίου στον Άγιο Κοσμά, με προφανή στόχο να δώσει αξία στην Ελληνικό ΑΕ, που διαχειρίζεται την έκταση του πρώην αερολιμένα της Αθήνας.
Ημερομηνία: 23-04-2015

Κλειστή θα παραμείνει και σήμερα, από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 08:00 το βράδυ, η κοιλάδα των Τεμπών, λόγω προγραμματισμένης συντήρησης των έργων βραχοπροστασίας.
Ημερομηνία: 22-04-2015

Το βίντεο με την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών στον αυτοκινητόδρομο «Ιόνια Οδός» έδωσε στη δημοσιότητα η Νέα Οδός.
Ημερομηνία: 22-04-2015

Με καθυστέρηση ενός έτους δόθηκε το «πράσινο φως» για την κατασκευή των δίδυμων σηράγγων της Κλόκοβας στην Ιόνια Οδό. Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είχε εσχάτως «κολλήσει», για άγνωστο λόγο, στις αδειοδοτικές υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος.
Ημερομηνία: 21-04-2015

Ο Ιούνιος θα είναι το πρώτο γερό crash test για τα νέα έργα καθώς έρχονται και πάλι τα έργα για την Υποθαλάσσια Σαλαμίνας, το Νέο Αεροδρόμιο Καστελίου και τον άξονα Ελευσίνα-Υλίκη.
Ημερομηνία: 21-04-2015

Δεν πρόκειται να αποσύρει τις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την υπόθεση των αρχαιοτήτων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, παρά τις πιέσεις, που όπως αποκάλυψε δέχθηκε, από το υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών Γιώργο Σταθάκη.
Ημερομηνία: 20-04-2015

Ευτυχώς το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα για νέα αναβολή της συζήτησης για τον ορισμό τιμής μονάδας για εκτάσεις που θα απαλλοτριωθούν, προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα κατασκευής των σταθμών «Αρετσού» και «Μίκρα», όπως και του επίσταθμου, στην επέκταση Καλαμαριάς του μετρό Θεσσαλονίκης.
Ημερομηνία: 18-04-2015

Για την υλοποίηση μίας δημόσιας πλατφόρμας μέσω της οποίας θα μπορεί ο κάθε πολίτης να έχει πλήρη πρόσβαση στα στοιχεία όλων των μελετών και των δημοσίων έργων
Ημερομηνία: 17-04-2015

Με αρκετούς μήνες καθυστέρηση υπογράφηκε τελικά από το ΥΠΕΚΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com, η τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων για την Ιόνια Οδό που περιλαμβάνει πλέον και την κατασκευή της για την Σήραγγα Κλόκοβας.
Ημερομηνία: 17-04-2015

Η ολοκλήρωση βασικών σιδηροδρομικών έργων, η κατασκευή των οποίων σε συγκεκριμένα τμήματα εκκρεμεί επί πολλά χρόνια, αποτέλεσε μεταξύ άλλων, δέσμευση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη
Ημερομηνία: 16-04-2015

Σχεδόν έτοιμο είναι, ύστερα από 23 χρόνια εργασιών, το μακρύτερο σιδηροδρομικό τούνελ του κόσμου, η Σήραγγα Βάσης Γκόταρντ (Gotthard Base Tunnel), το οποίο περνάει κάτω από τις Ελβετικές Αλπεις και έχει μήκος περίπου 57 χιλιομέτρων.
Ημερομηνία: 16-04-2015

Προχωρά η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά και από αύριο θα ισχύσουν νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την κατασκευή του σταθμού Καλαμαριά.
Ημερομηνία: 16-04-2015

Την περίοδο από 21.04.2015 έως και 27.04.2015 πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, όπως προβλέπεται από το εγκεκριμένο πρόγραμμα Τακτικής Συντήρησης Μέτρων Βραχοπροστασίας.
Ημερομηνία: 16-04-2015

Με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης.
Ημερομηνία: 16-04-2015

Μέσα στο Μεγαλοβδόμαδο εκδόθηκε μία ακόμη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, η τέταρτη κατά σειρά, για διαφορές μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας του Μετρό Θεσσαλονίκης και του κυρίου του έργου, της Αττικό Μετρό ΑΕ.
Ημερομηνία: 15-04-2015

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) επέλεξε την Κοινοπραξία που σχημάτισαν οι εταιρείες Gener 2 Sh.p.K και Sicilsaldo S.p.A. για την κατασκευή και αποκατάσταση οδών πρόσβασης και γεφυρών στην Αλβανία, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.
Ημερομηνία: 15-04-2015

Σε ορίζοντα λίγων ημερών αναμένεται να υπογραφεί η κατ΄αρχήν συμφωνία για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου, από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέσω Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη, έργο το οποίο αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Ημερομηνία: 15-04-2015

Ο αριθμός των τμημάτων στα οποία θα «τεμαχιστεί» το έργο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί, ενώ οι διαγωνισμοί θα προκηρυχθούν σταδιακά τους επόμενους 2-3 μήνες.
Ημερομηνία: 14-04-2015

Οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί όσο και αποκαλυπτικοί για τις προτεραιότητες του ελληνικού κράτους εδώ και δεκαετίες, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεγάλων παρεμβάσεων που αφορούν γεωγραφικά τη Βόρεια Ελλάδα. Γράφει ο Γιώργος Μητράκης
Ημερομηνία: 09-04-2015

Τους επόμενους δύο έως τρεις μήνες αρχίζει τμηματικά η προκήρυξη των νέων διαγωνιστικών διαδικασιών για την ανάθεση της κατασκευής του οδικού άξονα Πατρών - Πύργου
Ημερομηνία: 09-04-2015

Τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έργα του ΕΣΠΑ, αλλά και να υποχρεωθεί η χώρα μας να επιστρέψει στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσα χρήματα έχουν δαπανηθεί έως σήμερα, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Εργοληπτικών Οργανώσεων.
σελίδα: 1 2 3 4 5 6 επόμενη σελίδα


Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr