Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Έρχεται παράταση για αυθαίρετα και δασικούς χάρτες

Share |
Ημερομηνία: 20-09-2017

 Την 8η κατά σειρά παράταση για την τακτοποίηση αυθαιρέτων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι ιδιοκτήτες θα έχουν περιθώριο σίγουρα ακόμη ένα μήνα (σ.σ. πιθανόν να δοθούν δυο) για να ρυθμίσουν τα ακίνητά τους.

Αν και ο αρχικός σχεδιασμός του ΥΠΕΝ προέβλεπε ότι το φθινόπωρο θα είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα είχε ψηφιστεί, ωστόσο η επικαιρότητα του υπουργείου ανέδειξε άλλα ζητήματα ως μεγαλύτερης προτεραιότητας με αποτέλεσμα να χρειαστεί τώρα να έρθει ως τροπολογία.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες έχουν ακόμη ένα εύλογο χρονικό περιθώριο για να «εκμεταλλευτούν» τις ευνοϊκές διατάξεις που προβλέπει το πολυσέλιδο σχέδιο νόμου.

Πράγμα που φαίνεται πως γίνεται αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη βάση δεδομένων του ΤΕΕ, μέχρι τις 22 Αυγούστου, το σύνολο των πολεοδομικών αυθαιρεσιών που είχαν δηλωθεί μέσω του ν.4178/13 έφθανε τις 632.425, ακόμα 83.128 αυθαίρετα είχαν δηλωθεί στο .4014/11 και 304.437 αυθαίρετα είχαν μεταφερθεί από τη μια ρύθμιση στην άλλη.comments powered by Disqus

Editorial
Το michanikos-online.gr μπαίνει σε ροή πλήρους λειτουργίας

οι συντελεστές του michanikos-online .gr θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την ένθερμη υποδοχή και την αποδοχή που έχετε επιδείξει στο μικρό χρονικό διάστημα που λειτουργεί το portal μας.

(περισσότερα)

Σύντομα θα ανακοινωθεί το επόμενο event του Michanikos-online.gr