Όσο και αν προχωρήσει η αρχιτεκτονική μέσα στις δεκαετίες και τους αιώνες, η ανάγκη της επιστροφής στα βασικά και στους εμβληματικούς αρχιτέκτονες του παρελθόντος είναι ανυποχώρητα απαραίτητη. Αυτό ισχύει πρωτίστως για τον Λε Κορμπιζιέ, του οποίου το όνομα είναι συνώνυμο μερικών από τα μεγαλύτερα έργα αρχιτεκτονικής που δημιουργήθηκαν στις πέντε δεκαετίες της σταδιοδρομίας του σε ολόκληρη την κεντρική Ευρώπη, την Ινδία, τη Ρωσία, και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ  δεκαεπτά κτίρια που φέρουν την υπογραφή του έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Ο ζωγράφος Marc Hagan-Guirey με μια εξαιρετικά πρωτότυπη εργασία, αναδημιούργησε δέκα κτίρια, δείγματα του μοντερνισμού, με την τεχνική του κιριγκάμι, σε ένα βιβλίο με τίτλο Le Corbusier Paper Models. Το βιβλίο περιέχει οδηγίες για το πώς τα σχέδια ανοίγοντας το βιβλίο αναδιπλώνονται και μπορούν να είναι ανάγλυφα σε τρεις διαστάσεις.

Με τον Λε Κορμπιζιέ ο καλλιτέχνης συναντήθηκε για πρώτη φορά ενώ σπούδαζε τέχνη στο Μάντσεστερ. Η έκδοση έγινε με την υποστήριξη και συνεργασία του Fondation Le Corbusier, το οποίο όμως ζήτησε να μην εμφανιστούν στο βιβλίο θρησκευτικά κτίρια του σπουδαίου αρχιτέκτονα, αν και μερικά από αυτά αποτελούν χαρακτηριστικά έργα του. Πολλά από τα κτίριά του είναι ανοικτά για επίσκεψη και στις μέρες μας, συμπεριλαμβανομένου του πρώην διαμερίσματός του στο Immeuble Molitor, το οποίο άνοιξε ξανά στο κοινό το 2018, και το Pavillon Le Corbusier στη Ζυρίχη, το οποίο ανακαινίστηκε πέρυσι.