Σε μια προαστιακή περιοχή της Μπανγκόκ, το αρχιτεκτονικό γραφείο Plan, ολοκλήρωσε ένα εκπαιδευτικό κτίριο που ονομάζεται «Χώρος μάθησης του Κένσινγκτον». Στεγάζοντας τόσο τις αίθουσες διδασκαλίας όσο και ένα αθλητικό συγκρότημα, η σπειροειδής κατασκευή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε κάθε χώρος να επωφελείται από το φυσικό φως και με θέα σε μια καταπράσινη αυλή.

Σε μια «όχι τόσο ενδιαφέρουσα» προαστιακή τοποθεσία, ο αρχιτέκτονας του σχεδίου αποφάσισε να δώσει στον μαθησιακό χώρο τη δική του ατμόσφαιρα, η οποία επιτυγχάνεται με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Η ιδέα της παροχής σε κάθε δωμάτιο φυσικού φωτός και θέας οδήγησε την αρχική διαδικασία σχεδιασμού. Από ένα κουτί που μοιάζει με κύβο σε γραμμικό όγκο, η ομάδα σχεδιασμού προσγειώθηκε τελικά σε ένα σπιράλ σε σχήμα κτηρίου με κεντρική αυλή, η οποία επιτρέπει παράθυρα και στις δύο πλευρές κάθε δωματίου.

 Κένσινγκτον της Μπανγκόκ

 Κένσινγκτον της Μπανγκόκ

Η σπείρα γίνεται πιο παχιά προς το μπροστινό μέρος του κτηρίου για να στεγάσει τη ζώνη του αθλητικού συγκροτήματος. Αυτοί οι μεγαλύτεροι χώροι περιέχουν τις πισίνες και ένα τεράστιο γυμναστήριο για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν ελεύθερα. Το στενό τμήμα της σπείρας βρίσκεται προς τα πίσω του χώρου και περιέχει τις αίθουσες διδασκαλίας. Εδώ, τα παιδιά έρχονται πιο κοντά στη φύση, επιτρέποντάς τους να μάθουν ανάμεσα στα δέντρα.

Το αποκορύφωμα του κτηρίου πρέπει να είναι ο κήπος στον τελευταίο όροφο, στον οποίο τα παιδιά έχουν πρόσβαση από τη ράμπα που περιστρέφεται αργά γύρω από την αυλή. Από τη μάθηση στο παιχνίδι και την ανακάλυψη της φύσης, ο χώρος του Κένσινγκτον τα περιλαμβάνει όλα.

 Κένσινγκτον της Μπανγκόκ

 Κένσινγκτον της Μπανγκόκ