Για «φούσκα» στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα κάνει λόγο το BBC, σε νέο δημοσίευμά του, εξηγώντας μάλιστα γιατί οι Έλληνες μένουν «εκτός» της νέας πραγματικότητας.

Μιλώντας με κατοίκους, ενοικιαστές και επαγγελματίες, το βρετανικό δίκτυο παρουσιάζει την κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα στην αγορά ακινήτων στην Αθήνα.

«Όταν μου έκαναν έξωση, υπήρχαν ακόμη διαμερίσματα, διαθέσιμα για αγορά στην Αθήνα, που κόστιζαν 100.000 ευρώ. Τώρα δεν μπορώ να βρω τίποτα σε τιμή κάτω των 250.000 ευρώ. Αυτές είναι τιμές Κίνας και Ρωσίας, όχι Ελλάδας», δηλώνει στο BBC 63χρονη Ιρλανδή που μένει και εργάζεται στην Αθήνα και αυτή την περίοδο ψάχνει με τον σύζυγό τους να αγοράσουν σπίτι.

«Η οικονομική κρίση που έπληξε την Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια περίπου κόστισε στη χώρα σχεδόν το 25% του ΑΕΠ της, ωστόσο πλέον υπάρχουν σημάδια βελτίωσης», σχολιάζει το BBC και συνεχίζει: «Η αγορά ακινήτων στην Αθήνα, μέχρι πρόσφατα… νεκρή, αρχίζει να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης. Πέρυσι, οι τιμές ακινήτων στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 3,7%. Ωστόσο αυτά τα νέα δεν είναι καλά. Golden Visa και Airbnb διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση στην Αθήνα… Οι ξένοι επενδυτές επωφελούνται της ανάκαμψης της αγοράς ακινήτων στην Αθήνα, ενώ οι Έλληνες μένουν εκτός…».