Ένα ακόμη «μεγάλο» deal αναμένεται να υποδεχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα η ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, ο γαλλικός όμιλος REDEN Group με διεθνή παρουσία στον χώρο των ΑΠΕ εξαγοράζει χαρτοφυλάκιο 200 MW φωτοβολταϊκών από την RESINVEST.
Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν πως η γαλλική εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία εξαγοράς των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα πάρκα και ανέθεσε στην RESINVEST του Δημήτρη Καραγκουλέ, την περαιτέρω ωρίμανση και την κατασκευή τους.
Πρόκειται για πάρκα που βρίσκονται στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και τα οποία έχουν αναπτυχθεί ως ένα βαθμό, με κάποια εξ αυτών να βρίσκονται στη διαδικασία της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η παρουσία και η εμπλοκή του γαλλικού ομίλου διαμορφώνει το πλέον ευνοϊκό έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξή τους, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της συναλλαγής.
Η παραπάνω συμφωνία έρχεται να προστεθεί στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο της γαλλικής εταιρείας στη χώρα μας, συνολικής ισχύος 37 MW με έργα που βρίσκονται σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, συνεχίζοντας και επεκτείνοντας με τον πλέον δυναμικό τρόπο την παρουσία της στην ελληνική αγορά των ΑΠΕ, όπου και «πρωτοεμφανίστηκε» το 2020.
Να αναφέρουμε πως πρόκειται για μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2008 με παρουσία σε Γαλλία (273MW), Ισπανία (67MW), Πορτογαλία (44MW), Χιλή (47MW), Πουέρτο Ρίκο (52 MW), Μεξικό (95MW), Ελλάδα (37MW) και Ιταλία (160MW). Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο site της εταιρείας, το χαρτοφυλάκιο της REDEN Group αναμένεται να φτάσει το 1GW το 2022 από 3 MW το 2009.
Η RESINVEST δραστηριοποιείται στους τομείς της ανάπτυξης και κατασκευής έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ), ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ολοκληρωμένες ενεργειακές στρατηγικής εξοικονόμησης ενέργειας. Διαθέτοντας σημαντική εμπειρία και εξειδίκευση στα πλέον περίπλοκα και απαιτητικά έργα, η εταιρεία έχει αναπτύξει και κατασκευάσει ένα μεγάλο αριθμό αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων.