Στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Ηράκλειο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, εστίασε στη νέα εποχή και το παραγωγικό πρότυπο που εξελίσσεται παγκοσμίως, δημιουργώντας ευκαιρίες και για την Ελλάδα.
Τόνισε ότι η ενεργειακή μετάβαση, η τεχνητή νοημοσύνη, οι νέες μεταφορές, τα καινοτόμα υλικά και η πράσινη οικονομία αποτελούν τα κύρια στοιχεία αυτής της αλλαγής.
Ο Στασινός περιέγραψε την ευκαιρία που έχει η χώρα να δημιουργήσει μια «σύγχρονη, πράσινη και πλούσια» Ελλάδα, αναφέροντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω επενδύσεων στην εξοικονόμηση ενέργειας, στις ανανεώσιμες πηγές και στην ηλεκτροκίνηση, καθώς και με ανθεκτικές υποδομές και βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων.
Ο Στασινός επισήμανε ότι οι επόμενα 4-5 χρόνια είναι κρίσιμα για την ανάπτυξη της χώρας και κάλεσε για άμεσες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί η αληθινή ανάπτυξη μέσω ιδιωτικών και δημόσιων έργων.
Τόνισε τη σημασία της σωστής διαχείρισης και αξιοποίησης των πόρων που είναι πλέον διαθέσιμοι για την υλοποίηση αυτών των αλλαγών.
Στρέφοντας την προσοχή του στην Κρήτη, ο Στασινός υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου, τα έργα υποδομής, όπως το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι και ο ΒΟΑΚ, καθώς και τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, είναι προτεραιότητες για την περιοχή.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου χωροταξικού σχεδίου και στην αναβάθμιση των δικτύων ενέργειας και τηλεπικοινωνιών.
Τέλος, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολύτιμη συμβολή του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Ανατολικής Κρήτης (ΤΑΚ), ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αποτελεσματικότητας και της υλοποίησης έργων για την πραγματική αλλαγή στη χώρα.




