Η αρχιτεκτονική του Ταντάο Άντο έχει ισχυρές επιρροές από την ιαπωνική θρησκεία και τον τρόπο ζωής. Στα έργα του αναπαριστά την ομορφιά της απλότητας δίνοντας έμφαση στον κενό χώρο και την αφαίρεση.

Σπουδαίος δάσκαλος επηρεασμένος σε όλη του τη ζωή από την αρχιτεκτονική του Λε Κορμπιζιέ, αρχιτέκτονας που το έργο του διδάσκεται παγκοσμίως, ο Άντο έχει κερδίσει πολλά σημαντικά βραβεία όπως το χρυσό μετάλλιο της Γαλλικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής (1989), το βραβείο Carlsberg (1992), το βραβείο Pritzker (1995) το VIII Premium Imperiale (1996) και το βασιλικό χρυσό μετάλλιο του Βασιλικού Ινστιτούτου των Βρετανών Αρχιτεκτόνων (1997). Επιπλέον, έχει φιλοξενηθεί ως καθηγητής στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ιδρύματα όπως το Γέιλ, το Χάρβαρντ και το Κολούμπια.

«Όταν σχεδιάζω κτίρια, σκέφτομαι τη συνολική σύνθεση, όπως και τα μέρη ενός σώματος θα ταίριαζαν μαζί. Κι ακόμα περισσότερο, σκέφτομαι πώς οι άνθρωποι θα προσεγγίσουν το κτίριο και θα βιώσουν αυτό τον χώρο», λέει ο διάσημος αρχιτέκτονας.

Ο Ταντάο Άντο είναι αυτοδίδακτος και έχει σχεδιάσει εκατοντάδες ιδιωτικά και δημόσια κτίρια σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα αποκάλυψε τις τελευταίες εικόνες κατασκευής από το νέο μουσείο τέχνης που έχει σχεδιάσει στη Νότια Κίνα. Το He Art Museum (HEM) στο Shunde θα ανοίξει την 21η Μαρτίου του 2020, με το νέο κτίριο να φιλοξενεί μια σειρά από εκθέματα για να γιορτάσει τον πολιτισμό της Νότιας Κίνας.
Το νέο μουσείο έχει πάρει το όνομα του ιδρυτή του He Jianfeng και θα είναι επηρεασμένο από την έννοια της αρμονίας, της ισορροπίας και της τύχης.

Ο Ταντάο Άντο μελέτησε την αρχαία ιστορία της Κίνας και της τοπικής κουλτούρας Lingnan και συγχώνευσε τα στοιχεία της με την αντίληψή του για την αρχιτεκτονική.

Ο Τάνταο Άντο εξηγεί: «Θέλω να δημιουργήσω ένα μουσείο που να συνθέτει τον πλούσιο πολιτισμό της Νότιας Κίνας που εκτείνεται σε πολλές χιλιετίες. Φαντάστηκα το HEM ως ένα ενεργητικό κεντρικό σημείο που θα εδράζουν το τοπίο, το κλίμα και ο πολιτισμός και θα έχει τη δυνατότητα να γίνει η καρδιά της κουλτούρας όχι μόνο στο Shunde, αλλά και σε ολόκληρη την Κίνα συνδέοντας την τέχνη με ένα χώρο υψηλής ποιότητας».

Μια σειρά από σκάλες σαν διπλοί έλικες βρίσκονται στο κέντρο του κτιρίου ενώ η κορυφή του λούζεται από το φυσικό φως. Η πρώτη έκθεση η οποία θα εγκαινιάσει τη δραστηριότητα του μουσείου εξετάζει την οικολογία και τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον του, τα πρότυπα του πολιτισμού και της μαζικής κατανάλωσης και θα αντικατοπτρίζει τον γρήγορο αστικό μετασχηματισμό που αντιμετωπίζουν η Κίνα και οι άνθρωποί της.