H περίφημη Villa Majorelle, το κλασικό art nouveau κτίριο που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Henri Sauvage για τον σχεδιαστή επίπλων Louis Majorelle στη πόλη Nancy της Γαλλίας, ανοίγει ξανά τις πόρτες του μετά από σημαντικές εργασίες ανακαίνισης το Σαββατοκύριακο 15 – 16 Φεβρουαρίου 2020.

Σχεδιάστηκε γύρω στο 1901-1902, και υποβλήθηκε πρώτα σε ένα μεγάλο έργο εξωτερικής ανακαίνισης, το οποίο αποκαλύφθηκε στο κοινό το 2017, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε μεγάλο μέρος των εσωτερικών ανακαινίσεων.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Ζακ Μαζορέλ πούλησε τη βίλα στο γαλλικό κράτος, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μνημείο αρχιτεκτονικής κληρονομιάς το 1975. Η βίλα ανήκει στον Δήμο του Νανσί από το 2003 και εκεί γίνονται ξεναγήσεις από το 2007, γεγονός που αντανακλά το ενδιαφέρον του κοινού για αυτό το εξαιρετικά πρωτότυπο κτίριο.

Πριν μερικά χρόνια επικράτησε η ιδέα να ανοίξει αυτό το κτήριο της πολιτιστικής κληρονομιάς στο κοινό. Οι επισκέπτες θα μπορούν τώρα να ανακαλύψουν την ιστορία του μέσα στον χρόνο και να γνωρίσουν από κοντά τα έξοχα δείγματα της αρτ νουβό στην προσεκτικά αποκατεστημένη αρχική διακόσμηση και επίπλωση. Είναι ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς εξερεύνησης ενός σπουδαίου κινήματος που επηρέασε την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το design.

Περισσότερα από 100 αντικείμενα τέχνης, έπιπλα και πίνακες ζωγραφικής από τις συλλογές των μουσείων της École de Nancy παρουσιάζονται ενώ μέσα στον επόμενο χρόνο θα ανακαινισθεί και το στούντιο του Louis Majorelle στον 2ο όροφο.