Για την σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδος, στο Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης μίλησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ ΤΚΜ, Πάρις Μίλλιας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους,.

«Η τοποθέτηση μου αφορούσε τα αναπτυξιακά θέματα της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα οι αναγκαιότητες που υπάρχουν στον τομέα των έργων. Σε ότι αφορά τα θέματα των μηχανικών, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο ασφαλιστικό και στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζουν με τον ΕΦΚΑ», ανέφερε ο κ. Μπίλλιας.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπίλλιας, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα έργα στην Θεσσαλονίκη έχουν δρομολογηθεί και ότι είναι καλύτερα πριν από δύο χρόνια.

Αναφορικά με τα έργα για τα οποία μίλησε στο πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ είπε ότι αυτά ήταν η ανάγκη για αντιπυρική προστασία στη Θεσσαλονίκη, τα θέματα σχολικής στέγης, το θέμα του μετρό και στις ενδεχόμενες καθυστερήσεις λόγω του σταθμού Βενιζέλου καθώς και στο θέμα του λιμανιού και της σύνδεσής  του με το σιδηροδρομικό και οδικό  δίκτυο. ‘

Δείτε τί δήλωσε ο κ. Μπίλλιας στο βίντεο που ακολουθεί: